петък, 11 май 2012 г.

Нелегалните българи и мечата дупка

В предишните си постове писах за античките, югославяните и албанците в Македония.
Ред е за българите в Македония.

Трудно ми е да пиша за тях. Първо, защото съм пристрастен и второ, защото те на практика са в нелегалност.

В момента са малцина (по мои наблюдения), които публично и открито заявяват в Македония "аз съм българин" и не се крият зад фрази като "дедо ми соработувал со бугарите", "поседувач на бугарски пасош поради табличките/работата во ЕУ" и други подобни. Но тези малцина са успели да устоят там, където милиони са се пречупили и имат достатъчно дух, за да събудят милиони. Тоест останалите, които се изживяват като нелегални.

Тях ги има навсякъде, включително като участници в двете най-големи групи: античките и югославяните.
Няма как да не бъдат нелегални. В Македония е наложено правилото, че там не може да се роди българин. Наричат го  "бугарофил", т.е. объркан от "татарската пропаганда" македонец. Ние пък, българите от България, за македонците сме азиатски татари.


Това странно раздвояване може да се дължи само на едно: македонците се страхуват панически от думата "българин". Тя им напомня за времето, когато техните родители са се отказали от българския си род. За тяхно, както и за собствено оправдание, македонците държат никой в Македония да не се нарича българин.

Тази причина (засилвана и експлоатирана под различни форми от съвременните удбаши с всичките им способи) е най-важната българите на практика да са нелегални в Македония.
За тях не е проблем да не отвръщат на македонската агресия със собствена агресия. Те също имат собствено оправдание - че на практика са един народ с македонците, част от който е била принудена да се нарече "македонски народ". Но хората са си същите - съседи, приятели, роднини...

photo of 'Жена роди наведнъж три двойки близнаци'
Грешка, която е коствала много страдания на българите (не само в Македония) през последното столетие, откакто започна Войната за Македония. Българите винаги сме възприемали, че Македония и македонците просто са си наши заради българския характер на населението и никога не сме правили задълбочени и прецизни планове за запазване на българщината там и пресичане на другите домогвания към Македония.

Именно това мислене: "те са си наши", е причината българите в Македония толкова лесно да живеят в нелегалност. Да се слеят с македонците, да се наричат самите себе си "македонци", без да смятат това за отстъпление от българския си корен.

Изчакват по-добри, по-демократични времена, в който ще могат да заявят свободно българското си самосъзнание и това няма да им коства работата, приятелствата и най-важното: да застраши благоденствието, а не дай Боже и безопасността на семействата им.
Иска ми се да направя едно сравнение с мечката, която изкарва трудния период - зимата, като спи. Оцелява, обаче през съня си отслабва постоянно и губи сили. Ако се окаже, че пролетта се забавя тя има два варианта: или се превръща в стръвница, или в крайна сметка ще умре от слабост. Зимата за българите в Македония продължи много дълго, а за тях е неприемлива идеята да се превърнат в стръвници. Подобно нещо би било равнозначно на канибализъм за тях. Продължават да спят и въпросът е дали запасите от българщина са били толкова много, че да успеят да се събудят.

Но пък почнат ли около леговището на мечката да се навъртат кучета и да се хапят едни други или пък в глупостта си да нападнат нея, тогава е почти сигурно, че ще се събуди. И колкото и да е отслабнала, ще има изядени кучета.
По подобен начин може да се очаква да реагират и българите. За тях не е трудно да са македонци, но опитат ли се да ги направят албанци или сърби, това наистина ще ги събуди.
Въпросът не е дали, а кога ще пожелаят да се отделят от другите групи, да се обособят и обединят, за да защитят правата си. Да формират обща позиция и да я отстояват. Колкото по-бавно стане това, толкова по-слаби ще са.

Друга слабост на българите се формира от факта, че нямат присъствие в редица институции. Такива, които на входа си имат задължителен антибългарски филтър. Поставен от съвременните удбаши, управляващи Македония или просто от настанилите се в тези институции още от комунизма югославяни, които силно се боят от разобличаване и не пускат случаен човек при себе си. Тоест филтър, за преминаването през който трябва да докажеш, че си българомразец. Институции с такъв филтър са МАНУ, съдебната система, цялата национална пропагандно-медийна машина, вероятно и полицията или поне ръководството й и тайните служби. Тези институции имат огромно влияние в Македония и позицията им ще е от изключителна важност за бъдещето на държавата.

Но пък българите имат в своя полза един огромен плюс. България вече осъзна, че да помага безкористно на Македония (както направи в два критични за държавността момента през изминалите 20 години) означава да засилва властта на удбашите там.
Така че българите могат да очакват цялата помощ на България да е насочена точно към тях и в защита на техните интереси.

=========================


4 коментара:

  1. # 1 totobg Says:
    мај 12th, 2012 at 09:27
    ..”България вече осъзна, че да помага безкористно на Македония (както направи в два решителни момента през изминалите 20 години) означава да засилва властта на удбашите там. Така че българите могат да очакват цялата помощ, която България може да окаже, да е насочена точно към тях и техните интереси”….

    # 2 татари гледајте си ја мизеријата Says:
    мај 12th, 2012 at 09:52
    оставете ја македонија на раат

    # 3 totobg Says:
    мај 12th, 2012 at 10:51
    ..”оставете ја македонија на раат”…Отдавна сме я оставили на “раат”! Вече ще се занимаваме само с македонските българи…

    # 4 zoki poki Says:
    мај 12th, 2012 at 11:27
    Бугарките се ебат најдобро од сите!

    # 5 bulgarin Says:
    мај 12th, 2012 at 11:51
    и сръбкините не падат по долу!
    само античните македонки никой не ги сака!грозни и дебели са! космати ,трътлести,кривокраки и глупави!

    # 6 bulgarin Says:
    мај 12th, 2012 at 11:53
    приятел-кратък ,но доста добър анализ!забелязвате ли колко малко останаха лумпените ,като 1979,крап и подобните им маймуни!
    пишат си домашните вече на албански език!:)))))

    # 7 грозотии бугарски Says:
    мај 12th, 2012 at 12:22
    македонките се лепотици за бугарските курви

    # 8 Борис Says:
    мај 12th, 2012 at 19:24
    тото,
    да се надяваме, че ще е така :) ))
    bulgarin,
    благодаря ти за оценката. 1979 е минало, ще пограчи още малко, но се подхлъзна здраво горкият. Обаче се страхувам, че идва отново времето на крап и филип. С директните заплахи и демонстриране на арогантна безнаказаност.

    # 9 Борис Says:
    мај 12th, 2012 at 19:27
    грозотии бугарски,
    Jе ли ово тачно?

    # 10 D-doktor Says:
    мај 12th, 2012 at 20:44
    шч дчш тк рк ијт брб трт срб кога на врбата ке се роди грозје.

    Наместо да се гордете со своето татарско -турко потекло бедно присвојувате се` што е туѓо. Генетиката тешко ќе ја промените. Од мајмун никогаш не настанал човек ве лажеле братјата од преку дунава. Tatar so bad.. ##

    ОтговорИзтриване
  2. # 11 Борис Says:
    мај 12th, 2012 at 20:57
    Ние се гордеем със своето потекло, D-doktor. Гордеем се с Аспарух, с Крум, с Борис, Самуил, Иван-Асен, Левски, Гоце и милионите незнайни българи, чиито потомци сме. Ти можеш ли да изброиш три македонеца на кръст? Хайде, два са Апостолски и Колишевски. Кой е третият – Тито, Темпо или Сталин? Или може би Каравангелис?

    # 12 D-doktor Says:
    мај 12th, 2012 at 21:02
    Е па жалосно ..како успеавте Гоце да го ставите меѓу мечкарите некако се одвојува или ќор си ааа? Не ве бива ни за крадњење! А бе синдромот ваш Тито се вика или Македонија :)

    # 13 Борис Says:
    мај 12th, 2012 at 21:12
    Гоце не е бил мечка, а мечок. Ето такъв: http://content.maritsa.com/news/2010/07/0000007511_w480.jpg

    # 14 bulgarin Says:
    мај 12th, 2012 at 21:16
    фиромските макаци имат и трети герой-али гааза махмуди от пакистан-хунза :) ))))))))

    # 15 Борис Says:
    мај 12th, 2012 at 21:21
    Еййй верно, забравих го славниот македонец, дете на фалангата… :) ))

    # 16 polard Says:
    мај 12th, 2012 at 21:22
    Pa i jas velam deka ne bil mecok zatoa me cudi a meckar koj bil :)

    # 17 polard Says:
    мај 12th, 2012 at 21:23
    http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS2V0VxNmMuZIQHUPNHRpFjYDmnkKSdo-Nv0KE_2avOcTncU2qRjg

    Борис кај си се сликал тука во Измир :) )))

    # 18 D-doktor Says:
    мај 12th, 2012 at 21:25
    Polard не можат да се помират сиротите западнале во минатото и нема извлекување.

    # 19 bulgarin Says:
    мај 12th, 2012 at 21:34
    когато гледах посрещането на хунзата от пакистан с червен килим и всички почести,и как цялата им влада строена и му се радва веднага разбрах:
    монголците от фиром вече си имат цар-али гааза:))
    да стигнат до там али ахмети да им кайе по телевизията в очите-да ви ебам бугарите стига сте се праиле на хунзи :) )))))))
    жалко че не знам албански да разбера как им се подиграват и в албания и косово!
    на сръбските клипове навсякъде им викат бугари:)))))))
    на гръцките също!
    само ние им викаме фиромци!
    боже боже да не дава господ да повервам во господ:))))))))))

    # 20 Борис Says:
    мај 12th, 2012 at 21:38
    Гоце като мечок и мечкар… Това да не са ви днешните овци, за които е достатъчен овчар, няколко статуи и страх от света? Представа си нямате какви късметлии сте, че не живеете в епохата на Гоце Делчев.
    Иначе добра снимка, polard. Само че в България Бриджит Бърдоизкупи мечките от циганите и децата ни няма да знаят какво е да те гази мечка :) ))
    D-doktor,
    какво да правим, имаме голямо минало и си го носим. На вас що ви трябва да се опитвате да се натоварите с чуждо минало обаче не ми е ясно… :) ))

    ОтговорИзтриване
  3. # 21 D-doktor Says:
    мај 12th, 2012 at 21:43
    ,,боже боже да не дава господ да повервам во господ:),,

    За тебе Бочваров е господ и не смеш да го цитираш! А јас колку паметам он е вреден македонец од Свето Николе!

    # 22 Борис Says:
    мај 12th, 2012 at 21:43
    bulgarin,
    загазили са отвсякъде. Нормално – светът не търпи извращения. Ако не ти дойде акъла и си мислиш, че живееш още в Югославия и чупенето на печатарски машини и телените мрежи ще ти помогнат, просто минаваш в категорията “недопустим масов идиотизъм” и изпадаш от световната сцена.

    # 23 totobg Says:
    мај 12th, 2012 at 21:53
    …”монголците от фиром вече си имат цар-али гааза”…Не е цар, бе bulgarin? Античките си имат емир-мюсюлманин. А за пред другите казваха че титлата му била….мир!? Мразят шиптарите, а направиха такива почести на резания си емир каквито и на сръбските си газди не са правили… :)

    # 24 Борис Says:
    мај 12th, 2012 at 22:02
    totobg,
    подариха му село за дворец, обаче го е страх от албанците и не идва да го строи :) ))

    # 25 bulgarin Says:
    мај 12th, 2012 at 22:10
    момчета вие ме кефите !убеден съм със сигурност,че фиромците не са дебили!поне мнозинството де:)))))))))
    прощавам им заради многогодишното зомбиране на което са били подложени!
    за едно обаче не мога да им простя:
    в ерата на интернета сме бе македончиня:)))))))))))
    четете и се образовайте!евижте какво казват за ва си други хора,освен паско кузман и миленко:)))))))))))))))
    спомням си на миленко му се обади един и му вика-яс ти се обаждам от старата бугарска столица охрид :) ))))))))))
    миленко позеленя:)))))))))

    # 26 Борис Says:
    мај 12th, 2012 at 22:22
    bulgarin,
    точно заради интернета посоката на зомбирането днес е насочена към насаждане на ивиотизъм. За да не могат да разберат това, което виждат.

    # 27 Борис Says:
    мај 12th, 2012 at 22:22
    ивиотизъм=идиотизъм :) ))

    # 28 bulgarin Says:
    мај 12th, 2012 at 22:36
    борисе-хубава ти е думата-ивиотизъм:)))))))))))
    може би така по добре отразява фиромец пред лаптоп гледащ невярващо какво му отговаря гугъл на прашането:
    яс бугарин ли сум или да:))))))))))

    ОтговорИзтриване
  4. # 29 Борис Says:
    мај 12th, 2012 at 23:02
    като ги научат да не мислят, да не си задават въпроси и оттам да не вярват, тогава няма да обръщат внимание на думи като на този албанец: http://forum.kotle.ca/showthread.php?tid=1900&page=4.
    Виж мненията на sokoli и по-специално:
    “Znaci cellta e sekoja komunikacija makedonija bugarija da se prekine.Bideiki komunikacii so jug nikogas i nemallo, so zapad da ne zboruvame ako ushte gi rushat komunikaciite so istok ke ostanat samo severnjacite kako mozhen adut.
    Da te podsetam todore od ova godina ke ni dojde srpska policija da ni go cuva redot vo makedonija.Samo ne znam so kakva uniforma ke bidat dali ke bidat so srpska uniforma.i dali ke gi ima vo zapadna makedonija”
    Всичко е подготвено за албанци и българи да няма нормален живот и сърбите да се превърнат в защитници на Македония.

    ОтговорИзтриване