понеделник, 16 април 2012 г.

Евангелие на Андрей (или Фиморонска история на българите)

Това е новото евангелие, в което е длъжен да верува всеки чистокръвен македонски словен.

===============================================

Псалм 1. Българите са турско-татарско-монголско-иранско-гагаузко-чувашко племе, което е дошло и се е заселило около делтата на Дунав.

Псалм 2. Поробило е тамошните славяни, които не са имали нищо общо с македонските славяни и дори не са били съвсем славяни, а някакви грозни анти, друго племе, което се е биело с македонските славяни.

Псалм 3.  Трябваше да е първо, но сега се сетих: още преди това небългаринът Кубер и някакъв черен мавър (от Мавритания) са дошли на Балканите някъде от Запад, заобиколили двамата внимателно Македония, защото била населена със самоосъзнати македонски славяни и щели да им режнат главите на омразните татари.  и се населили в Смолянските полета, където даже не оставили потомство, щото нали разбирате, още нямало българки там да им пуснат, пък и двамата не си носели рубли.

Псалм 4. Траките не могли да асимилират славяните (това още по-отдавна), значи славяните са били високоцивилизовано общество, което раздавало на траките мъниста и ги впрягали да им орат земята.

Псалм 5. Българите не успели да асимилират високоразвитите атни, които нали уточнихме, са били славяни-неславяни. Обаче българите-татари били злобни и безчестни и постоянно ги пребивали и ограбвали, та на Византийския император му дожаляло и докато българите спели отмъкнал всички славяни-неславяни под носа им и ги заселил в Мала Азия. И така българите пак си останали само татари.

Псалм 6. Русите дошли и българите им се надупили и направили Медарския конник и написали, че чичовците му са руси.

Псалм 7. Няколко века по-късно високоразвитите славяни в Македония били подарени от Византийския император на българите (без нито една битка), и българите ги окупирали. Окупацията не траела дълго - едва 180 години.

Псалм 8. На българите обаче било забранено да ходят в Македония, те си живеели около Дунава и оттам управлявали. Така славяните си останали чистокръвни македонци.

Псалм 9. Високоразвитите славяни ги заболели ушите да се напрягат да слушат заповедите на българите, викащи чак от Дунава и затова решили да научат неграмотните българи на четмо и писмо, та да им пращат заповедите написани. Накарали Кирил и Методий да го създадат, а после отишли при ВеликоМоравския епископ Климент и го накарали да занесе писмото на българите.

Псалм 10. Климент занесъл писмото, но българите се обидили, че им пращат епископ и те не могат да го направят такъв, затова го заточили в Македония.

Псалм 11. И докато Климент учел високообразованите славяни в Македония на четмо и писмо, диваците българи се люшкали между християнството и паганството и хич не забелязали как Климент разпространил глаголицата чак до самато им столица.

Псалм 12. А като видели как е образовал славяните Климент много се ядосали и премахнали глаголицата и създали ръбеста кирилица, въвели я с декрет като официална азбука и забранили глаголицата.

Псалм 13. Само чистокръвните македонски славяни й останали верни и продължили още два века да я използват, за да не могат българите да изгорят всички документи оттогава и поколенията да знаят, че са били чистокръвни македонски славяни.

Псалм 14. Като примерни граждани на българската държава всички обаче се наричали българи, въпреки че си били славяни с осмислено, здраво вградено в чистата им славянска кръв македонско самосъзнание.

Псалм 15. Русите признали българската държава, обаче не признали българската нация и език. Възникнал тежък езиков спор за кирилицата и русите унищожили България, а с това и българите. Оставили само царя, защото и той бил малко рус като тях и го карали да ходи със свилени папуци.

Псалм 16.  Византийците , които много мразели македонските славяни и искали да ги унищожат и фалшифицират историята им кръстили тема Македония около Одринско и понеже мразели много македонските славяни тръгнали и завладели Преслав.

Псалм 17. В Преслав заварили царя по свилените му папуци, в които нямало нищо славянско, а само татаро-бугарско.  Обаче по свилените папуци познали, че царят си управлява.

Псалм 18. Кръстили тази тема Паристон, а Македония наричали отвеки-веков тема България.

Псалм 19. Македонските славяни взели свободната бугарска круна и направили царство, което се опъвало на византийците, обаче накрая било завладяно и византийците им се подигравали, наричайки ги волгари, което на гръцки означава прост човек и така били наричани всички славяни.

Псалм 20. С изключение на сърбите, руснаците, скандинавците и някои други славянски племена, за които византийците не били чували и затова ги наричали просто "руснаци" или "сърби",  всички славяни били наричани с общото име волгари.

Псалм 21. Византийците си кръстили императора българоубиец по темата България.

Псалм 22. Византийците били забравили, че тема България вече съществува в Македония и затова я нарекли тема България и почнали да наричат жителите й, тези чистокръвни македонски славяни, българи.

Псалм 23. Власите вдигнали въстание и направили Второто Българско царство.

Псалм 24.  Византийците упорито фалшифицирали историята и направили христовул, в който споменавали само Охридската епархия и я наричали българска. Всъщност нямало нищо от България в този христовул.

Псалм 25. Византийците още по-упорито фалшифицирали историята и направили втори христовул, в който нямало нищо от България (като изключим Силистра и Одрин) и е без значение за историята.

Псалм 26. Българи вече нямало, но власите се нарекли българи, щото си нямали име. Покрай власите всички съседи наричали и чистокръвните македонски славяни българи, но те упорито се съпротивлявали на тенденциозното изопачаване на историята и им казвали да престанат, понеже нации още няма.

Псалм 27. Иван-Асен фалшифицирал Битолската плочка и се опитал да се представи като син на Аарон.

Псалм 28. Един английски бързоходец обиколил Дунавска България и Волжка България и написал, че българите са едни и същи и тук, и там, само че тези от Дунавска България са християни, иначе са си същото чувашко-турско-татарско племе.

Псалм 29. Братският сръбски цар Душан освободил македонските славяни от 180 годишната българска окупация и се нарекъл цар на българите, нищо, че круната не била слободна.

Псалм 30. Крали Марко плътно населявал Прилеп и развеждал гостите на града из всички кюшета, показвайки им, че няма българи там, дето има сърбин.

Псалм 31. Турците дошли при братята си българи (които не съществували отдавна, обаче нарочно се наричали така, за да ядосват "историчарите", когато дойде време Тито да им нареди да пишат история) и завладели и славянската земя Македонска, която била чистокръвна.

Псалм 32. Английският бързоходец минал пак и написал, че Дунавска България днес е позната като Турция.

Псалм 33. Вук Караджич създал българите.

Псалм 34. Гърците се опитали да погърчат македонските славяни, а те от инат започнали да се наричат българи.

Псалм 35. Русите искали да се разширят до Бяло Море и създали българите.

Псалм 36. Русите искали да прецакат гърците, сърбите, турците и арменците  и разширили българите из Македония.

Псалм 37. Русите искали да прецакат македонците и нарекли българите българи.

Псалм 38. Русите искали да прецакат Хитлер и нарекли българите българи-славяни.

Псалм 39. Чистокръвните македонци съвсем се объркали, видели се в чудо и тръгнали да създават българска Екзархия.

Псалм 40. Измежду македонците някои се наричали българи, защото не се бил родил Блаже Конески и се налагало да пишат на български. Тези някои били писмените, орачите и копачите си останали чистокръвни македонски славяни.

Псалм 41. И писмените си останали чистокръвни македонски славяни, но се наричали българи, защото били прости и се продавали на русите за торба жито - нали усФари не орат, какво да ядат горките?

Псалм 42. Бугарската пропаганда произвеждала българи в Македония. На кило.

Псалм 43. Екзархията произвеждала българи в Македония. На кило.

Псалм 44. Бугари немало от 917г, камо ли по времето на този псалм.

Псалм 45. Македонските славяни си пазели чистата кръв и я оставяли на прага, когато влизали в българските училища. Които те самите градели из Македония, за да възпитават македонска национална самосвест.

Псалм 46. Македонската и тракийската нации създали бугарофилското ВМРО-ДПМНЕ.

Псалм 47. Гоце Делчев сновял по границите с пушка на рамо и не давал бугарски крак да стъпи в Македония.

Псалм 48. Цар Фердинанд излъгал македонците, че ако се вдигнат на въстание ще покажат на света, че съществуват и той лично ще им подари свободата, като навлезе в Македония с българските войски.

Псалм 49. Гоце Делчев бил убиен от татарите и не могъл да спре бугарофилите от ВМРО-ДПМНЕ.

Псалм 50. Българите пращали български офицери да провоцират в Македония, обаче те щом пийнели вода от Вардарот благородството на чистокръвния македонец ги обземало и безкористно подпомагали македонското национално движение.

Псалм 51. Македонците масово се втурнали да извоюват националната си свобода. Борели се героично и направили Първата македонска Крушевска република.

Псалм 52. Българската круна обаче била заета, а те все пак не са толкова силни като брачата сърби да я вземат, така че този път не могли да сложат български цар начело на републиката.

Псалм 53. Понеже бугари нямало още от 917г., българският трикольор никъде не бил развяван като знаме на въстаниците.

Псалм 54. Турците смачкали македонците, а българите най-коварно стоели отстрани и се смеели.

Псалм 55. Всички чистокръвни македонци, които емигрирали в България били направени най-малкото министри и я управлявали, начело с Македонския научен институт.

Псалм 56. Македонският научен институт направил много поразии. Бугари нема от 917г.

Псалм 57. Македонските управници на България били много амбициозни, искали да заграбят колкото може повече и разделили Македония с гърци и сърби.

Псалм 58. Българите мобилизирали де що има мъжко в Турска Македония и го изпратили към Одрин.

Псалм 59. Сърбите мобилизирали братята на тези към Одрин и ги изпратили да се бият срещу братята си.

Псалм 60. Брачата сърби, за които знаем, че са непобедими, някак си не забелязали българската войска през първата Световна Война и българите успели да се промъкнат в Македония, въпреки че един чистокръвен македонски славянин  ги държал цяла седмица на Страцин.

Псалм 61. Българите закопали Битолската плочка в Битоля.

Псалм 62. Освободителите сърби успели да освободят и Струмица от бугарската тирания. Французи, англичани, сенегалци, руснаци и американци стоели на първите редове по време на битките и ръкопляскали на сръбската смелост.

Псалм 63. Лично бугаринот Тодор Александров, водач на ВМРО-ДПМНЕ изтрепал 300 офицери в Кюстендил ( НАТО си правело тогава банкет в Кюстендил, затова имало офицери за колене бол), другите съблякъл голи и ги изпратил в София.

Псалм 64. Македонката Мара Бунева провокирала сръбските власти да започнат инквизиции и да измъчват македонците.

Псалм 65. ВМРО-ДПМНЕ създало собствена държава в Пиринско, където българска власт нямало. Чистокръвните македонци били подложени на жесток терор да се наричат българи.

Псалм 66. Македонецът Владо Черноземски, накаран от българина-кръвопиец и мъчител на македонците Ванчо Михайлов гръмнал сръбския крал-кръвопиец и мъчител на македонците.

Псалм 67. Българите забранили ВМРО-ДПМНЕ. Любчо Георгиевски се ядосал и го отнесъл в Македония.

Псалм 68. Българите окупирали Македония. Започнали да пекат хора и да ядат малки деца. Чистокръвието обаче било скрито дълбоко и се запазило от зъбите на българите.

Псалм 69. Българите били такива нещастници, че не могли да спасят евреите от Македония от германците.

Псалм 70. Македонците натирили българскиот окупатор от Македония, натирили и германците, натирили и магарето с документи от АСНОМ.

Псалм 71. Македонците станали единствената независима държава на света, освободила се сама.

Псалм 72. Тито не е имал никаква власт в Македония.

Псалм 73. Чистокръвните македонци, все словени с чиста кръв, градели светлото си чистокръвно славянско бъдеще.

Псалм 74. тито е направил за Македония толкова много, колкото никой друг на света не е.

Псалм 75. Мед и мляко текли из Македония. И чистокръвна кръв из вените македонски.

Псалм 76. Кръвта замалко да стане югославска. Не успяла цялата - само около 80%.

Псалм 77. Брачата сърби начело с Милошевич видели желанието на македонците за самостойна и независима държава и ги пуснали да си ходят по живо, по здраво.

Псалм 78. Македонците извоювали независимостта си.

Псалм 79. Държава чистокръвните македонци отдавна си имали - още от Тито, същата тази, която сами освободили, която пък била наследник на Крушевската република, която била наследник на Самуиловото царство, което било наследник на Александър Македонски на коня му обора.

Псалм 80. Бугарите си хапели гъза от яд, че вече няма Югославия, която за тях била Запада и няма къде да пращат жените си да печелят рубли.

Псалм 81. На чистокръвните македонци  им показали София по телевизията, видели хората там и разбрали, че освен в България, българи никога не е имало и в Македония - били си давали рублите на циганки.

Псалм 82. Хърватите първи признали новата държава.

Псалм 83. Бугарите-татари се опъвали се и не искали да връчат ферман на Киро Глигоров, че съществуват на света македонска нация и македонски език и се превърнали в главни врагове на държавата на чистокръвните македонци, искащи да я унищожат.

Псалм 84. Бугарите имааааат 2 000 000 македонци плюс 4900 македонци в Пиринско. На другите не им дават да се подпишат.

Псалм 85. Освен това има 2 000 000 турци, 1 000 000 цигани и 200-300 000 стари бугари-татари около Варна и още толкова гагаузи, които са правите бугари около Варна и чуваши в Чувашия. На тях всички им дават да се подпишат, ама не искаааат и се подписват бугари.

Псалм 86. Всички, които збораааат на славянски в България са чистокръвни македонци-славяни, а българският език е македонски-славянски диалект.

Псалм 87. Българите започват да наричат чистокръвните македонци "фиромци".

Псалм 88. Което изобщо не е тачно.

Псалм 89. Както не е тачно и че съм обречен да живея сред идиоти.

Псалм 90. Изобщо не е тачно. Не съм обречен, щастлив съм да живея сред идиоти.

Псалм 91. Те ме хранят, дават ми каквото си поискам и ми се радват.

Псалм 92. Само да им потвърдя чистокръвната македоно-славянска кръв са готови и дупе да дадат.

Псалм 93. Така съм си ги научил и така ми е добре.

Псалм 94. Само не смея да им кажа кое е тачното име на държавата.

Псалм 95. Името, за което мечтая.

Псалм 96. Успях да запазя заветната думичка в него.

Псалм 97. Втората думичка.

Псалм 98. А сега ми се иска да махна първата.

Псалм 99. И държавата ми да блесне с цялото си югославско великолепие - наследник на една велика държава!

Псалм 100. Югославска Република Македония - това е моето име.

Псалм 101. Чистокръвно македонско славянско име.

Псалм 101. Това е моята мечта.

Псалм 102. Защото Югославия е жива.

Псалм 103. Замалко да забравя - българи няма!!!!!

Псалм 104. Няма! Няма! Няма!

Псалм 105. Ти пък какво си?

Псалм 106. Албанец?

Псалм 107. Помооощ!

Псалм 108. Идиотите стоят, хилят се и гледат как Андрей изчезва, а чистата му македоно-славянска кръв става албанска.

Псалм 109. Кой каквото е посял, това ще жъне!

Псалм 110. Важното е, че българи няма!
Събрано и резюмирано от изследванията на Андрей и преписано на клавиатура от вашия покорен раб Борис.




16 коментара:

  1. 99 Responses to “ Евангелие на Андрей (или Фиморонска история на българите) ”
    # 1 blade2 Says:
    март 29th, 2011 at 00:25
    Со поменници за милиони сиромашки евра ке си бранят лажливата история типично по комунарски.Чекам само да сложат поменикот на Аце во Сколие и ке одам да се сликам на ва човешка глупост и простотоя.

    # 2 Борис Says:
    март 29th, 2011 at 00:36
    Блейд, нямат избор. Така се рушат изкуствените общества – просто им се налага да изсипват все повече и повече средства, за да вървят срещу природата. И в един момент рухват. Така че нека градят, нека харчат в името на сърбоманските измислици, ние ще ходим да се снимаме и да се посмеем на глупостта им ))

    # 3 Андреј Says:
    март 29th, 2011 at 01:06
    Уште не сум завршил….

    Како беше ке ме уништите вие бугарите …

    Е ке пишуваш вакви постови… Да имаш аргументи ке ме уништевте ама ….

    Чекај бре не полудувај сега, уште не ни почнало …

    # 4 astrostoper Says:
    март 29th, 2011 at 01:15
    psalm 1
    bugaskite majki sa bili tolko eftini
    sto za edna cervena napravija nova generacija evtopski melezi
    zatoa bugarska nacija e dijagnoza

    # 5 totobg Says:
    март 29th, 2011 at 08:33
    Браво Борис!!! Много труд си положил….

    Виж от къде и какво учат македончетата за нас:

    http://www.promacedonia.org/sk_uch/mui_1g.html

    http://www.promacedonia.org/sk_uch/mui_2g.html

    http://www.promacedonia.org/sk_uch/mui_2g.html

    http://www.promacedonia.org/sk_uch/mui_3g.html

    http://www.promacedonia.org/sk_uch/mui_6.html

    # 6 cactus Says:
    март 29th, 2011 at 09:43
    Червената книга на Мао ряпа да яде.

    # 7 totobg Says:
    март 29th, 2011 at 16:01
    :)

    # 8 2 beers Says:
    март 29th, 2011 at 16:18
    Шапка свалям. Граничи с Йожен Йонеско и Константинов, искрени аплодисменти……

    # 9 Борис Says:
    март 29th, 2011 at 19:40
    Мерси момчета. Ами така де, ако не се позабавляваме що сме тука? ))
    Приятелю мой СандрейЧ,
    лесна плячка си ти )) Още не си разбрал, че се унищожи сам, както те предупредих. Македончинята, които мислиш за идиоти не са толкова тъпи. Резилът ти е пълен, направи се на идиот и се опита да докараш другите до идиотизъм (което е единственото, което умееш), обаче изгуби и този рунд ))

    ОтговорИзтриване
  2. # 10 Андреј Says:
    март 29th, 2011 at 19:54
    Знам дека се уништив, затоа толку постови посветувате на тоа што го пишувам, ама до денес НИТУ ЕДНА РАБОТА НЕМАТЕ НЕГИРАНО…

    Јас ке продолжам а вие бухахахјте…. Имаше еден Зекуле во Скопје викаше Сите меат јас меам кога видам мене меат …

    # 11 Саше Says:
    март 29th, 2011 at 20:20
    Бугарија и Татарстан имаат слично като исто знаме
    Смешна ти е историјава ама да знаеш дека ако не 100%точна е 80% а и секоја историја е смешна ако баш запнеш за пантофлите на Симеон први

    # 12 Саше Says:
    март 29th, 2011 at 20:22
    Тоа сум јас Гоше…маскиран…

    # 13 Борис Says:
    март 29th, 2011 at 20:25
    Андрей, приятелю мой,
    нещо ми подсказва, че покрай троленето си с българите си пропилял всичките си шансове да се репчиш на “десничариве” ))

    # 14 Андреј Says:
    март 29th, 2011 at 20:34
    Борис,

    имам доволно години да знам дека кога се занимваш со личноста а не со тоа што тој го прави (пишува или говори) тогаш си немоќен да му се спротиставиш…

    Сега за сега, на губитничката страна сте … Јас сеуште немам напишано пост за вас како блогери …

    # 15 Борис Says:
    март 29th, 2011 at 21:07
    )) Ами не се стискай, напиши две думи за историята – хубава е, нали? Обиждаш ме така, като пренебрегваш труда ми ))
    Колкото до първата част от коментара ти – напълно прав си. Троленето ти беше супер затормозяващо.
    Гоше,
    Ай стига бе. Аз пък си помислих, че е Саше ))

    # 16 2 beers Says:
    март 29th, 2011 at 21:44
    ДурновиЧ, не си разбрал все още. Ние НЕ те негираме много ОТДАВНА. Да “негиргааааааааааш” съществуването на полета в Смолянско е ………е не е лесно :):):)

    Ние имаме други намерения …..5 пари не даваме дали разбиргаааааааааааш :)

    # 17 Андреј Says:
    март 29th, 2011 at 21:49
    Јас не пишувам ништо, јас вадам други што напишале за вас… А вие можете да им се фатите за мандалото на тие …

    Пивовски знам дека има само врвка во главата која му ги држи ушите и затоа бухахаха, а ти пробај да негираш некој од тие книги кои ги ставам на блог….

    Јас не сум историчар, ама тие се …

    # 18 Борис Nl Says:
    март 29th, 2011 at 21:54
    Ееее, пак нищо не написа за поста, Андрей. Че аз за тебе го правих, признай ми старанието! ))

    ОтговорИзтриване
  3. # 19 2 beers Says:
    март 29th, 2011 at 21:57
    Че вади си, кой ти пречи? Напротив – може и полета у Рила да извадиш с книги (или без), хахахахахахаааааа :):):). сЛободно повели……И чекай си……некой да ти ги негиргааааа бре! Че дочекаш

    # 20 Андреј Says:
    март 29th, 2011 at 21:58
    Напишав бе Борис, ама не читаш…. Штом се занимаваш со мене а не со постовите, тогаш немаш контра аргументи …

    Пишувај си ти само… И јас ке си пишувам …

    # 21 Андреј Says:
    март 29th, 2011 at 22:01
    Пивовски,

    па зар мислиш дека чекам да ги негирате.

    Јас собирам се што е контра вашата пропаганда и ке го ставам на блог. Ке ставам додека има….

    А после блогот ке го прилагодам на пребарувачите на интернет, ке го размножам, па кога ке бара некој лесно да дојде до сите тие книги и извори…

    Може некому ке му затреба …

    А зо вас само си гледам сеир и црпам извори за теми …

    Затоа и ме заболе за вашето мислење и што пишувате….Битно ми е да ставам што е можно повеќе материјал. А вие можете …

    # 22 2 beers Says:
    март 29th, 2011 at 22:13
    Во право си Дурнович! Много че почекаш некой да я НЕГИРГААААА “иглическата кирилица” и ЛИПСАТА на дата у Битолския надпис, буахахахаахахахаааа :):) Ама много!

    А ти ставай, ставай… вече си ЛЕГЕНДА сред “иглиците” и Молдавските планинари :)

    # 23 Андреј Says:
    март 29th, 2011 at 22:26
    А мислиш дека ме интересира мислење на еден дебил …па што го даваш…

    Се јавуваш на било каков коментар упатен било кому… Тоа само болен човек може да го прави … Ама тоа си е твој проблем… Сега за сега си една обична мифка…

    # 24 2 beers Says:
    март 30th, 2011 at 15:56
    А мислиш па некой се интересува от твоите …..ИГЛИЧЕСТИ интереси?

    # 25 totobg Says:
    март 30th, 2011 at 17:40
    …”имам доволно години”…Знаеме, личи си старата титовистка школа! Но не мога да разбера защо ти и доста други македонци на блогерай при липса на аргументи обръщате на физиология, псувни/попръжни? Така ли са ви училе в партийните школи???

    # 26 blade2 Says:
    март 30th, 2011 at 18:04
    Ендрю кога ми покажеш неколко вакви македнски книги от 18,19,20 век мора да ми тресеш глупости за българската история :
    http://arnold.blog.mk/2011/03/29/prashane-za-makednskata-istoriя-makedonski-knizhovnici-ot-19-vek/

    # 27 anonimen Says:
    март 31st, 2011 at 12:40
    Постов му доаѓа како врв на блогерајот македонски.
    Климакс, кулминација.
    Е па ај честито и за многу години!

    ОтговорИзтриване
  4. # 28 totobg Says:
    март 31st, 2011 at 12:44
    Така е! Честито…:)

    # 29 anonimen Says:
    март 31st, 2011 at 13:02
    Останува уште Љупчо да победи во Јуни, па пак да си честитаме.


    # 30 totobg Says:
    март 31st, 2011 at 13:24
    Дай Боже да стане! Амин.…:)

    # 31 blade2 Says:
    март 31st, 2011 at 13:33
    Ако победи Льупчо може и да видите НАТО и ЕУ ако пак го сложите пак Груьо ке се градат поменици со сиромашки пари на бугари,гърци и т.н. и со тех да се брани “македнскиот идинитет”… па кой ли верва во лажната история на МАНУ не е битно важното е да се трошат пари за лудило
    http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=2277&ArticleID=158628

    # 32 Борис Says:
    април 4th, 2011 at 23:24
    анонимен,
    мерси за коментарът. Надух се ))

    # 33 Борис Says:
    април 5th, 2011 at 20:19
    тото,
    сега видях и одобрих коментара ти с линковете.
    Ясно е, че още от малки почват да им промиват мозъците. Целенасочено и систематично. Как иначе ще им присаждат “татар ерор” и омраза към предците ))

    # 34 totobg Says:
    април 5th, 2011 at 20:29
    Интересното е, че в учебниците им нема урок за етногенезата на съвременния македонски народ!? …:)

    # 35 2 beers Says:
    април 5th, 2011 at 20:32
    ДурновиЧ току що ме банира . Само защото се оказа, че не разбира български, но в същото време активно “коментира”, пичът, текстове ….на български :)

    # 36 Андреј Says:
    април 5th, 2011 at 20:39
    ДЕБИЛ баниран ти е коментарот кој нема врска со постот. Ако знаеш да читаш напишав дека СИТЕ КОМЕНТАРИ КЕ БИДАТ СТАВЕНИ НА СПАМ КОЈ НЕМААТ ВРСКА СО ТЕМАТА. И на АЈФЕЛ2 е ставен на СПАМ коментарот зашто и тој нема врска со темата …

    Или мислиш дека тек така ке ти дозволам да ја разводениш темата ????

    # 37 2 beers Says:
    април 5th, 2011 at 21:00
    Повервахме ти ДурновиЧ, вервай си :). Ма и цел свет ви верва бе! Зат’ва сте ФИРОМ, не за друго …. :):)

    # 38 Андреј Says:
    април 5th, 2011 at 21:14
    Еве ти ги ДЕБИЛ ЛАЖЛИВ коментарите назад …. Ако си баниран како стојат ???

    # 39 blade2 Says:
    април 5th, 2011 at 21:14
    Чекан да гарат поменикот на гркот Аце па да се сликам со ва най-голема глупост на човешката неписменот …е затоа сте БЮРМ :

    Од: kole
    Датум: 05.04.2011 17:05:11

    Uste li so ovija Hunzi bre lugje……me zamarate so gluposti……………

    Да не те геле Коле ва лудило се вела ФИРОМ последната тоталитна държава во европа :
    http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=022FB868FB04EC439F7AA1AB2938F65C

    ОтговорИзтриване
  5. # 40 Андреј Says:
    април 5th, 2011 at 21:15
    Погледај си ги едно саат време и ке ги ставам пак на СПАМ ….

    # 41 2 beers Says:
    април 5th, 2011 at 21:19
    “… Ако си баниран како стојат ???…”

    Ми на оня урод от “Буджакот” си стоят иако е уж, нали, демек “баниргааааааааааааан” (ели както е там на турско-сръбски) :)

    Ама иначе:

    “…..И на АЈФЕЛ2 е ставен на СПАМ коментарот зашто и тој нема врска со темата …”

    Буахахахахаааааааа :):):)

    Е зат’ва сте ФИРОМ, не за друго…….

    # 42 Борис Says:
    април 5th, 2011 at 21:36
    тото,
    какво могат да напишат за македонския народ? ))
    2 beers,
    чудя се какво да го правя този Андрей. Мразя да съм маша в чужди ръце, освен това противоречи на основните ми принципи за блогиране, но пък гадината си го е заслужил. Спрямо другите му постъпки разкриването и изгонването на Шеки е малък грях.
    блейд,
    ами в хунзите ще си търсят корените ами… Ако могат и сред пингвините ще се скрият, само и само да избягат от себе си ))

    # 43 Македонија Says:
    април 5th, 2011 at 21:40
    Сакајте се не се мразете,животот кратко трае за да има омраза меѓу блиските народи.
    Оваа песна и е посветувам на една жена Великан со која 1991 година,лично се запознав.Нека почива во мир и рајот Божји.
    Беше во посета во мојата фирма заедно со Љубчо.

    http://www.youtube.com/watch?v=81ZsQsiNVz8

    # 44 Македонија Says:
    април 5th, 2011 at 21:54
    R.I.P ДОСТА ДИМОВСКА

    Р.И.П ТОШЕ ПРОЕВСКИ

    ПОЧИВАЈТЕ ВО МИР
    http://www.youtube.com/watch?v=A3SZvTUf1WI&feature=related

    # 45 Македонија Says:
    април 5th, 2011 at 21:54
    R.I.P ДОСТА ДИМОВСКА

    R.I.P ТОШЕ ПРОЕВСКИ

    ПОЧИВАЈТЕ ВО МИР
    http://www.youtube.com/watch?v=A3SZvTUf1WI&feature=related

    # 46 Борис Says:
    април 5th, 2011 at 21:58
    Македонија,
    не могат да ми бъдат близки хора, които оправдават съществуването си чрез очерняне на моят народ и стореното от него за Македония. Които фалшифицират думите, делата и чувствата на предците ми.
    Доста Димовска определено не е била от тези хора. Не мога да не почитам македонци като нея.
    Нека почива в мир!

    ОтговорИзтриване
  6. # 47 Андреј Says:
    април 5th, 2011 at 22:03
    БОРИС,

    Шехи нема врска со мене. Неговиот идентитет се знаеше пред мене… А неговиот блог, колку што разбрав имал многу кратка лозинка….

    Така да џабе верглаш …

    А за твоите принципи на “блогирање” да ти кажам МЕ ЗАБОЛЕ….

    Одете на ваш блогерај и тамо просеравајте се до утре сабајле ако сакате… А тука НЕМА ВИЕ ДА МИ КАЖУВАТЕ што и како да пишувам…..

    А резултатите од тоа што го пишувам ке ги видите наскоро …

    # 48 cactus Says:
    април 5th, 2011 at 23:16
    Бугарија и Татарстан имаат слично като исто знаме
    ===========
    А коя безименна държава има вентилатор за знаме? Мм? А пропо, цветовете на българското знаме ги имат около десетина държави по света, но у Фиром няма как да го знаете. Там сте фиксирани на Татарстан и Пакистан.

    # 49 Андреј Says:
    април 5th, 2011 at 23:35
    Па Мусала или Тангра како ти е помило е на Рила …. А ти види …

    # 50 Борис Says:
    април 5th, 2011 at 23:52
    Лъжец подъл!
    =============================
    “Andrej Says:
    јуни 4th, 2010 at 1:57 pm

    Николче

    јади гомна додека можеш, зашто кога ке поминеш низ раце во Македонија, замо на сламче ке мошеш да јадеш.”



    “Andrej Says:
    јуни 4th, 2010 at 12:00 pm

    Можеш да ми го попушиш.

    Сега кога ги знам сите твој податоци, ке те чекам во Македонија кога ке дојдеш па ке имаш прилика лично да ме запознаеш. А тогаш ке видиме кој е уплашен.”

    “Andrej Says:
    мај 27th, 2010 at 10:30 am

    … уште на влез у Македонија ке те начекам. Барем тоа ми е лесно, комјутеризирано е сега па штом ти го прочитаат пасошот ке знам, каде да те начекам. Знаеш како прв е најслатко.”

    “Andrej Says:
    мај 25th, 2010 at 3:52 pm

    … сопственикот на блогот ке го најдам. Не работата во Infeneon милион македонци, а тогаш во Велес на мост ке ја пее Сен сени северан.”

    ============================
    Ако трябва да благодариш на някого, че още се чудя, това е защото съм съгласен с Принцесата. Помниш ли я, стар лисик? http://vihren.blog.mk/2010/10/20/on-oktomvri-19-2010-at-152-pm-charlotte-said/ Отиде си заради гадове като теб.

    Ще оставя други да се разправят с теб, аз не искам да се цапам с гнусотията ти. Достатъчно ми беше, че в един определен случай повярвах на невинността ти. Гнус ме е.
    Впрочем, ти си персона нон грата вече за мен!

    ОтговорИзтриване
  7. # 51 Андреј Says:
    април 5th, 2011 at 23:58
    Ова што си го дал е и малку од целиот репретоар што сум го кажал на Шехи … Само за да бидеш објективен треба да имаш и копија од постот кој тој го напиша за мојата мајка ….

    Е за тоа ….

    А ти ако мислиш дека ради тоа си отишол … Тогаш си глупав …

    Еве ти телефон јави му се и прашај го зашто си отишол од блог

    0911 9 65 07 75

    А ти можеш и понатака само да инсинуираш и да сереш по блогерајов. Тоа и е типично за вас …

    # 52 Борис Nl Says:
    април 5th, 2011 at 23:58
    А има и същества, на които е забранено да са анонимни. Може би Шарлот греши – има случаи, в които всички трябва да знаят кой стои зад определен никнейм. И да се пазят!

    # 53 Андреј Says:
    април 6th, 2011 at 00:10
    Ајде кога чуваш податоци извади го постот за мојата мајка МОНСТРУМ … Па да дискутираме ….

    # 54 Андреј Says:
    април 6th, 2011 at 00:14
    А кој му го откирл идентитетот:

    Pero Nakov b.b. го коментираше блог записот Нека виси Перо од пред 5 месеци, 2 недели
    Aandrej, помеѓу точка 3 и 4, ххххххх ми го објави роденото име и телефонскиот број дома у Германија.
    Очигледно со цел „Повик на хајка!„.
    После тоа се шлепаше еффо со сликите.
    Нема еффо муда да преземе иницијатива.
    Така да хајката ја потпали бијонсето светицата.

    Затоа кога сакаш да јадеш гомна внимавај да не нети се допаднат …..

    # 55 Андреј Says:
    април 6th, 2011 at 00:16
    Или можеби се секаваш на овој пост

    http://blog.mk/members/peronakov/activity?afilter=blogs&acpage=16

    За Тоше каде си створи уште повеќе непријатели …???

    # 56 Андреј НЛ Says:
    април 6th, 2011 at 00:27
    Ти реков во приватните пораки, ваша грешка е што почнавте да се рчкате со мене.Шупакот Пивовски мислеше дека е многу паметен и дека ме заебава, а претпоставувам дека и ти истото го мислеше…. Е сега ке пишувате вакви постови … Ама јас не сум Никола …. Мене не можете да ме истерате од блогерај ниту пак да ме сопрете да го пишувам тоа што ке го најдам што ги побива сите бугарски лаги…. Ке пишувам се додека имам материјали …

    А за месец дена седни на google и откуцај некој поим поврзан со вашите лаги и ке видиш кои ке бидат првите резулати…

    Затоа вие верглајте си до бескрај… Го попушивте више и не сте интресни …

    ОтговорИзтриване
  8. # 57 ajfel2 Says:
    април 6th, 2011 at 00:29
    A bre ALKOGOLIK sto si tolku zabegan, koga me spamuete,si baram drug blog pa pisuvam za tebe,Andrej ne predupredi deka ne se drzime do temata i normalno covek na negoviot blog ke pravi sto saka
    toj si e domakin.

    # 58 totobg Says:
    април 6th, 2011 at 12:21
    След като моя коментар не излезе на блога на Антисепариста го слагам тука:

    Грамоти на Васили ІІ за българските църковни земи:

    Първа грамота: http://www.kroraina.com/knigi/gibi/6/gal/6_040.html
    Изброяват се епархиите в новозавладените земи от императора.

    http://www.kroraina.com/knigi/gibi/6/gal/6_044.html – Подчертава се, че става дума за земи подвластни на цар Петър и цар Самуил!!!!
    На стр.6 047 специално се споменават “турците около Вардар”. От които също требало да се събира църковен данък/каконикон/..…:)

    # 59 antiseparatist Says:
    април 6th, 2011 at 12:29
    Тото, извини, ама требвало да излезе…незнам защо се е получило така…ще проверя…

    # 60 Андреј Says:
    април 6th, 2011 at 12:55
    Тотовски,

    првата грамота на Василиј ја одредува територијата на Бугарија… Ако читаш Снегаров – Историја на охридската архиепископија ке видиш дека втората и третата грамота се напишани по барање на првиот архиепископ ха охридската архиепископија кој сакал под него да бидат и епископиите кои останале од Перистрион… Тоа е чиста желба за власт, помеѓу охридскиот и солунскиот архиепископ а нема врска со територијата на Бугарија …. Црковната власт и државната никогаш во Византија не биле исти … Па дури ни во труско …

    # 61 2 beers Says:
    април 6th, 2011 at 13:21
    ДурновиЧ, защо точно е написана и коя грамота, ПОСЛЕДНИТЕ на света, които могат да коментират са САНУ-МАНУ. В текстът на нито една грамота не съществува понятие “Перистрион”! И освен това светът предпочита да верва на Василий Българоубиец, отколкото на … ДурновиЧ. И последно – солунският архиепископ има връзка с проблема, колкото и ….. Молдавския планински архиепископ . Друг и отделен е въпросът и защо па точно Охридският архиепископ е управлявал императора и империята вместо самият император, патриарси, сенат, патриции, кесари и т.н., и т.н….. :) ….Мистика…фиромска

    # 62 2 beers Says:
    април 6th, 2011 at 13:24
    “…Тотовски,

    првата грамота на Василиј ја одредува територијата на Бугарија…”

    Това също е тотална и абсолютно фиримоидна ЛЪЖА. Точно втората грамота определя територията на държавата България. Първата въобще не третира подобен проблем…….

    П.С. и Одрин ли е у любимият ви “Перистрион” бре ДурновиЧ???

    Буахахахахахахахаа :)

    ОтговорИзтриване
  9. # 63 Андреј Says:
    април 6th, 2011 at 13:33
    Пивовски а кој си па ти да мислам дека твоето мислење нешто вреди ???? Обичен бугарски ДЕБИЛ …

    Прочитај го Снегаров и ке ти биде јасно … СНЕГАРОВ пишувал за тоа не јас ….

    А сега моето мислење ако сакаш да го слушнеш еве ти го:

    Василиј II не бил будала, точно знаел дека црквата го држи народот и дека без црква народот не е ништо… Знаел Василиј точно каде и каков народ живее…. И затоа ја затворил трновската партријаршија која ја сместил во ПЕРИСТРИОН, со цел тој народ таму со време да заборави се што е бугарско… Го преместил името Бугарија во последните граници на Самоил, каде нема врска со бугарија, за да створи нов идентитет на бугари кои нема да можат да се надоврзат преку традициите и легендите на протобугарите, затоа што на таа територија живееле словени со свои традиции и легенди…

    Ја преместил и “бугарската” црква во Охрид, џенем од правата бугарија за да може таа под контрола на грција да управува со таа нова Бугарија… Тука требало грчките свештеници да си ја одиграат својата улога….

    Нио првиот архиепископ бил грамзив и сакал под себе да има што поголема територија што автоматски него му дава повисок статус во грчката црква… Затоа и ги побарал од Василиј и териториите од времето на Петар, кој Василиј ги ставил под контрола на Константинопол. Василиј ова му го одобрил, зашто и како само тој си знае … Како и да е, целата територија станала територија под контрола на грчката црква и таква останала се до 1870 кога русите ја прават егзархијата….

    Вие како блгари, ниту со Охрид ниту со архиепископијата немате никаква врска, исто како што и словените кои живееле на оваа територија немаат ништо со тоа… Чиста грчка црква во скоро целото време на нејзиното постоење….

    # 64 2 beers Says:
    април 6th, 2011 at 13:58
    “….Прочитај го Снегаров и ке ти биде јасно … СНЕГАРОВ пишувал за тоа не јас ….”

    Показвай къде точно Снегаров е писал глупотериите, които сереш или се махай от тук!! Нещо неясно??

    П.С. твоето “мислене” що не вземеш да го изтриеш? – За да не заема излишно места…..

    # 65 Андреј Says:
    април 6th, 2011 at 14:03
    Да не сакаш и да го прочитам за тебе … Имаш книга земи и читај …

    # 66 Андреј Says:
    април 6th, 2011 at 14:04
    А моето мислење пробај да го негираш со факти…. Или вие бугарите мислите дека Василиј II бил глуп и ви дал црква за да можете како народ да се воздигнете …

    Е затоа русите ве шупчат цел живот …

    # 67 2 beers Says:
    април 6th, 2011 at 14:18
    “…Да не сакаш и да го прочитам за тебе … Имаш книга земи и читај …”

    А ти сериозно ли мислиш, че има некой в България, който не е чел една от най-важните книги посветени на историята на Охридската архиепископия?

    Чакаме да покажеш КЪДЕ точно в текста са написани глупостите, за които сънуваш, алоооооо! Обвинен си в ЛЪЖА…

    # 68 2 beers Says:
    април 6th, 2011 at 14:25
    “…А моето мислење пробај да го негираш со факти…”

    Кое точно – че Одрин бил част от тема България, така?? Или бил в тема “пЕристрион” или пък това “..Василиј ова му го одобрил, зашто и како само тој си знае …” Или пък за съществуването на “търновска патриаршиа” през 11 век? Или че НЕЗАВИСИМАТА Охридска архиепископия била част от некаква си …”гръцка църква”?

    Буахахахахахахахаа :):)

    ОтговорИзтриване
  10. # 69 2 beers Says:
    април 6th, 2011 at 14:36
    “..…. Или вие бугарите мислите дека Василиј II бил глуп и ви дал црква за да можете како народ да се воздигнете …”

    Василий Българоубиец на никого нища не е давал. Но вие там у гетото това нема как да го знаете….

    “…Знаел Василиј точно каде и каков народ живее…”

    А вие откъде и как точно разбрахте каква и как е знаел, нека да позная – Донски е влязъл в спиритически сеанс с него, да??

    Буахахахахахахааа

    # 70 Андреј Says:
    април 6th, 2011 at 14:37
    Не треси глупости:

    Затоа и ги побарал од Василиј и териториите од времето на Петар,

    # 71 Андреј Says:
    април 6th, 2011 at 14:37
    На Василиј му било битно да ја разбие ТРАДИЦИЈАТА … Тоа е она што вие го немате …

    # 72 2 beers Says:
    април 6th, 2011 at 14:40
    “…Не треси глупости:

    Затоа и ги побарал од Василиј и териториите од времето на Петар,…”

    Затова ли? А не е ли понеже имал инвестиции в компании за спортни залагания??

    Буахахахахахаааааа :):)

    # 73 2 beers Says:
    април 6th, 2011 at 14:41
    “…На Василиј му било битно да ја разбие ТРАДИЦИЈАТА … Тоа е она што вие го немате …”

    това за “традицията” предпоставуваааам също е от спиритическия сеанс, да?

    # 74 2 beers Says:
    април 6th, 2011 at 14:42
    И как точно я “разбил” традицията – като направил от патриарха в Охрид ……архиепископ в Охрид, така? хахахахахахахахаааа :):)

    # 75 Андреј Says:
    април 6th, 2011 at 14:49
    Па кога не можеш нешто да разбереш ти не си крив… Побарај си ја грешката во своето детство… Веројатно не си бил доволно развиен како дете… Мислам ментално …

    Ако Василиј сакал на блгарите да им направи архиепископија зашто ја затварал трновската и ја преселил во Охрид каде од блгари немало ни мирис …???

    # 76 Андреј Says:
    април 6th, 2011 at 14:51
    А “традиција” е тоа што вие го немате… Русите ве поебале па ви ја уништиле и традицијата… Не знаете денес дали да се повикате на танграта, на алах или на исус … Не знаете дали јунак ви бил Мурат, Чака или Борис …

    Ама има време, откако ке излезете од комунисмот на Тодор Живков само првите илјада години се тешки, после ке си го најдете идентитетот. Сега за сега сте

    http://www.segabg.com/online/IMG/3280/0085-large.jpg

    # 77 2 beers Says:
    април 6th, 2011 at 14:52
    “…Ако Василиј сакал на блгарите да им направи архиепископија зашто ја затварал трновската и ја преселил во Охрид каде од блгари немало ни мирис …???…”

    Аз не наистина не знам как е възможно през 11 век да “затвориш” нещо, което е започнало да съществува чак през 13 век, би ли ни обяснил?

    Буахахахахахахаааааааа :):):)

    ОтговорИзтриване
  11. # 78 2 beers Says:
    април 6th, 2011 at 14:59
    Е да, традиции като Молдавски планини, чешки църкви в Охрид, фантасмагории за Византия и полета в Родопите немаме….тук си прав, ДурновиЧ!

    # 79 Андреј Says:
    април 6th, 2011 at 15:14
    Е голем кур не биле во трново била во преслав, во силистра или у пичку материну ….

    Затоа сте бугари, зашто суштината не ви е битна….

    Не ви е битно дека е ебат, битно ви е со што ве ебат …

    # 80 2 beers Says:
    април 6th, 2011 at 15:22
    А ето защо пък вие сте ФИРОМ:

    “… а след това архиепископите преминаваха от едно място на друго, един в Триядица (София), друг във Воден и Мъглен, и сетне НИЕ НАМЕРИХМЕ /наздраве, фироми!!/ …..сегашния архиепископ в Охрид, затова (заповядваме) самият Охрид да има архиепископ, а в Дръстър да се ръкополага епископ. ”

    :)

    # 81 Андреј Says:
    април 6th, 2011 at 15:28
    Па цитирај се:

    Тъй като след издаването на тая първа грамота за обсега на всяка българска епископия, светейшият архиепископ на България поиска от царство ни да се направи и друга грамота за останалите негови епископства, неизброени в първата грамота

    Мислиш дека Василиј бил ГЛУП и не знаел каде сака да биде Бугарија … Тоа што ти го цитираш е борбата за власт на новоназначениот архиепископ и тука се работи за ЦРВКОВНА ВЛАСТ. Василиј со првата грамота си кажал КАДЕ Е ЗА НЕГО ТЕМА БУГАРИЈА ….

    # 82 2 beers Says:
    април 6th, 2011 at 15:34
    1. Моят цитат НЕМА нищо общо с това къде е България, алоооооо! Тъп. моят цитат просто показва, че императорът нищо не е “затварял” или “отварял”, а САМО е променил статуса на ЗАВАРЕНА институция, Ясно??? Цртане?
    2. Не, Василий не е бил глупав и точно затова ЯСНО е написал къде Е България и то НЕ защото “сака” или не “сака”, а защото НАИСТИНА е била там, както той съвсем правилно обосновава. В първата грамота НИКЪДЕ не се споменава за никаква “тема българия”, ЛЪЖЕЦ! Затова пък във втората грамота се споменава за ОТНЕТИ епископии! Кво значи на сръбски ОТНЕТИ, циганин?? И пак да питам – кво прави в “тема България” Одрин??? Алооооо?

    # 83 antiseparatist Says:
    април 6th, 2011 at 15:47
    Андреj, аре доста трскаj глупостиве на Блогераj!!!

    # 84 Андреј Says:
    април 6th, 2011 at 16:15
    А ти да земеш се да цитираш за да не вадам јас дел по дел:

    Също и сегашният архиепископ на България постановяваме да има толкова епархия, колкото е била при цар Петър и да владее и управлява всички епископства на България, т.е. не само ония, които бяха изброени в първата грамота, но и тия, които, които са били пропуснати и неизредени там и които в тая грамота се обявяват и поименно излагат.

    Също и сегашният архиепископ на България СО ОВАА РЕЧЕНИЦА Е КАЖАНО КАДЕ Е БУГАРИЈА. Таму каде се наредени по ред епископиите во првата грамота…. А тоа било бугарија си го питам стојко…. Ни смрдеата од бугари не се осекала таму ….

    ОтговорИзтриване
  12. # 85 Андреј Says:
    април 6th, 2011 at 16:15
    Антисепратист оди во забавиште да ти преведат што пишуваме …

    # 86 2 beers Says:
    април 6th, 2011 at 16:22
    “…Също и сегашният архиепископ на България СО ОВАА РЕЧЕНИЦА Е КАЖАНО КАДЕ Е БУГАРИЈА….”

    Не позна ЛЪЖЕЦ. С тази “реченица” НЕ е казано НИЩО за България. За България е казано с ДРУГИ “реченици”:

    1. колкото е била при цар Петър

    2. да владее и управлява всички епископства на България, т.е. не само ония, които бяха изброени в първата грамота, но и тия, които, които са били пропуснати и неизредени там

    3. грамота за останалите негови епископства, неизброени в първата грамота, защото съседните митрополити ги били заграбили от българската област

    4. царство ми не желае да допусне никого от тези митрополити или от техните люде ни крачка навътре в границите на българската област,

    5. които при цар Петър и Самуил се притежаваха и владееха от тогавашните архиепископи, и всички други градове, защото не без кръв, не без труд и пот, а с многогодишно търпение и с божия помощ, тая страна ни се подари от Бога,

    6. Защото, ако и да станахме господар на тая страна, запазихме непокътнати нейните права, като ги потвърдихме с наши хрисовули и грамоти.

    Още сакааааааааааааааш???

    Та кво прави Одрин в “тема пЕристрион”, викааааааааш??

    Ъ??

    # 87 Андреј Says:
    април 6th, 2011 at 16:25
    Не не е кажано…..

    Сегашниот архиепископ на Бугарија (дефинирано со список во првата грамота)….

    постановяваме да има толкова епархия, колкото е била при цар Петър значи да има епархија колку и од времето на ПЕТАР а не во моментот на донесување на ВТОРАТА ГРАМОТА ….

    Имаш право ништо не е кажано ….

    ОтговорИзтриване
  13. # 88 2 beers Says:
    април 6th, 2011 at 19:10
    “…Не не е кажано…..

    Сегашниот архиепископ на Бугарија (дефинирано со список во првата грамота)…”

    В първата грамота НЕ е дефиниран НИКАКЪВ…епископ, а още по-малко некаква си “България”.

    Идиот фиромски.

    Е зат’ва сте ФИРОМ, не за друго….

    …постановяваме да има толкова епархия, колкото е била при цар Петър значи да има епархија колку и од времето на ПЕТАР а не во моментот на донесување на ВТОРАТА ГРАМОТА ….”

    Точно така! А ето и причините:

    “..2. да владее и управлява всички епископства на България, т.е. не само ония, които бяха изброени в първата грамота, но и тия, които, които са били пропуснати и неизредени там

    3. грамота за останалите негови епископства, неизброени в първата грамота, защото съседните митрополити ги били заграбили от българската област

    4. царство ми не желае да допусне никого от тези митрополити или от техните люде ни крачка навътре в границите на българската област,

    5. които при цар Петър и Самуил се притежаваха и владееха от тогавашните архиепископи, и всички други градове, защото не без кръв, не без труд и пот, а с многогодишно търпение и с божия помощ, тая страна ни се подари от Бога,

    6. Защото, ако и да станахме господар на тая страна, запазихме непокътнати нейните права, като ги потвърдихме с наши хрисовули и грамоти.

    Нещо неясно, цървул? Провери ли най-после къде е ОДРИН?? А Пловдив??

    # 89 2 beers Says:
    април 6th, 2011 at 19:16
    И на края защо ФИРОМ е ФИРОМ, защото не знае как е на сръбски думата ВСИЧКИ:

    “…всички епископства на България, т.е. не само ония, които бяха изброени в първата грамота, но и тия, които, които са били пропуснати и неизредени там…”

    защото не знае какво значи на сръбски думата ПРОПУСНАТИ:

    “…всички епископства на България, т.е. не само ония, които бяха изброени в първата грамота, но и тия, които, които са били пропуснати и неизредени там…”

    и защото не знае какво значи на сръбски думата НЕИЗРЕДЕНИ:

    “…всички епископства на България, т.е. не само ония, които бяха изброени в първата грамота, но и тия, които, които са били пропуснати и неизредени там…”

    е ЗАТ’ВА фиром Е фиром, НЕ ЗА ДРУГО…..

    # 90 Андреј Says:
    април 6th, 2011 at 19:18
    Ајде знам дека си ГЛУП и дека мора по сто пати да ти се повторува…. Читај полека

    Тъй като след издаването на тая първа грамота за обсега на всяка българска епископия, светейшият архиепископ на България поиска от царство ни да се направи и друга грамота за останалите негови епископства, неизброени в първата грамота

    Ова

    първа грамота за обсега на всяка българска епископия

    ОЗНАЧУВА ДЕКА ВО ПРВАТА ГРАМОТЕ Е ДАДЕНА ЦЕЛАТА ТЕРИТОРИЈА НА “БУГАРСКАТА” АРХИЕПИСКОПИЈА

    ОтговорИзтриване
  14. # 91 2 beers Says:
    април 6th, 2011 at 19:38
    И за друго сте ФИРОМ. Щото ако толкова па сакал (нали демек) просто повече епархии Охридският архиепископ че си поискал Солун, Лариса, Атина, Верея, Египет и Италия, но не и Силистра! Но не и Одрин!

    # 92 2 beers Says:
    април 6th, 2011 at 19:44
    “…ОЗНАЧУВА ДЕКА ВО ПРВАТА ГРАМОТЕ Е ДАДЕНА ЦЕЛАТА ТЕРИТОРИЈА НА “БУГАРСКАТА” АРХИЕПИСКОПИЈА…”

    точно така, а “..останалите негови епископства, неизброени в първата грамота..” означува дека тие “останалите епископства” биле на територията на … Сирия, да? А думата “неизброени в първата грамота” означава на сръбски … “ИЗБРОЕНИ в първата грамота”, да?

    Буахахахахахахааааааа :):):):)

    Буахахахахахахаахаххахахахахахахахахахахахахахааа :):):)

    Е зат’ва сте ФИРОМ, не за другоооо ….

    # 93 2 beers Says:
    април 6th, 2011 at 19:45
    А пък “негови епископства” на сръбски се превежда “ЧУЖДИ епископства”. уФсФари и демек!

    :)

    # 94 Андреј Says:
    април 6th, 2011 at 20:21
    Ако Василиј мислел дека тема Бугарија треба да има други епископии ке ги ставел во првата грамота … Или ти мислиш дека немал друга работа па пишувал грамоти …

    Црковните власти се бореле за освојување на територија и така грчкиот архиепископ од Охрид сакал да си ја зголеми територијата затоа што за истата барање имал и солунскиот….

    Чиста борба за црковна власт …

    Очигледно е дека на Василиј му било сеедно кому ке ги даде останатите епископии од балканот … Битно било да бидат ГРЧКИ ….

    А сега бухахахај колку сакаш ….

    Ова го дискутираме втор пат и уште пет милиона пати да го дискутираме СЕКОГАШ првата грамота ке ја одреди територијата на тема Бугарија во која нема ни смредеж од блгари ….

    # 95 2 beers Says:
    април 6th, 2011 at 20:31
    “…Ако Василиј мислел дека тема Бугарија треба да има други епископии ке ги ставел во првата грамота …”

    1. Темите немат НИЩО общо с НИКАКВИ епископии, циганин!
    2. Когато е завладян Охрид от Василий Българоубиец територията на Българската Патриаршия ОТДАВНА е била вече на хиляди километри далеч и от Одрин, и от Силистра, па ти сеа види……….
    3. Какво мислел Василий Българоубиец се вижда от думи като “НЕИЗБРОЕНИ”, “ПРОПУСНАТИ”, “БЪЛГАРСКО ПОЛЕ”, “БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ”, “НЕГОВИ ЕПИСКОПИИ” и т.н., и т.н….. Ама вие монголците тези думи не ги знаете какво значат. Тези думи НЕ са нито сръбски, нито турски!

    ОтговорИзтриване
  15. # 96 2 beers Says:
    април 6th, 2011 at 20:39
    Црковните власти се бореле за освојување на територија и така грчкиот архиепископ од Охрид сакал да си ја зголеми територијата затоа што за истата барање имал и солунскиот….

    Чиста борба за црковна власт …

    Очигледно е дека на Василиј му било сеедно кому ке ги даде останатите епископии од балканот … Битно било да бидат ГРЧКИ ….”

    Монголецо ДурновиЧ, цртаааааааааааааам – Охридската архиепископия е била НЕЗАВИСИМА църква подчинена пряко на имптератор, за РАЗЛИКА от епископиите на Византийската патрирашия, подчинени пряко, но …….. на Константинополския патриарх! Никой в Солун не си е и помислял да има претенции към епархии подчинени на папи, патриарси или пък на независими архиепископи :) Ама вие т’ва “четящите” Снегаров нема как да го знаете :)

    Е зат’ва сте ФИРОМ, не за друго, буахахахахахахахахахахааа :)

    П.С. Първата грамота наистина определя територии, а втората грамота пък определя ПРОПУСНАТИ и НЕИЗБРОЕНИ територии не в ЦСКА или РЕАЛ Мадрид, а в … ПЪРВАТА грамота :)

    П.С. Последно Одрин е в пЕристрион, да??? Ели па у Молдавските планини??? :):)

    # 97 Андреј Says:
    април 6th, 2011 at 20:51
    Алоооооо со втората грамота на “бугарските” се додадени и оние кои биле од времето на Петар и Самоил ….

    Црквата бара да и се доделат зашто за времето на Петар и Самоил биле СТЕКАНТИ “не без кръв, не без труд и пот, а с многогодишно търпение и с божия помощ, тая страна ни се подари от Бога”

    Не вика БУГАРСКИ ЕПИСКОПИИ туку

    които при цар Петър и Самуил се притежаваха и владееха от тогавашните архиепископи

    Ај бухахахај сега ….

    ОтговорИзтриване
  16. # 98 2 beers Says:
    април 7th, 2011 at 10:54
    “…Алоооооо со втората грамота на “бугарските” се додадени и оние кои биле од времето на Петар и Самоил …. ”

    И които били…..МОЛДАВСКИ, да???

    Буахахахахахаа :):):):):)

    А сега сериозно – нищо не е “ДОДАДЕНО”, а както самият император пише – било е “ПРОПУСНАТО”!

    “…Црквата бара да и се доделат зашто за времето на Петар и Самоил биле СТЕКАНТИ “не без кръв, не без труд и пот, а с многогодишно търпение и с божия помощ, тая страна ни се подари от Бога”…”

    Лъжец долен, изразът “тази страна НИ се подари от Бога” НЕ се отнася до никаква църква, а се отнася за ИМПЕРАТОРЪТ, който говори /састо и всеки друг владетел/ за себе си в МНОЖЕСТВЕНО число! Амо това вие монголите нема как да го знаете, щото освен, че сте дебили не познавате и българския език.

    “…Не вика БУГАРСКИ ЕПИСКОПИИ туку…”

    Туку вика:

    1. БЪЛГАРСКА ОБЛАСТ

    2. НИ КРАЧКА НАВЪТРЕ В …..БЪЛГАРСКАТА ОБЛАСТ

    3. ВСИЧКИТЕ БЪЛГАРСКИ ЕПИСКОПСТВА, КОИТО ПРИ ПЕТЪР И САМУИЛ СЕ ПРИТЕЖАВАХА

    4. всички епископства на България, т.е. не само ония, които бяха изброени в първата грамота,

    5. Защото ние не разваляме нищо от това, което е било отредено за архиепископията на България, но ако и нещо затъмнено, ние го разясняваме и установяваме с тая си грамота, за да се пазят ненарушени и непокътнати всички правдини, които принадлежат от старо време на архиепископията

    Още саааааате САНУ-МАНУиди?

    Хехехехехее, е затва сте ФИРОМ, не за друго……

    # 99 Борис Says:
    април 7th, 2011 at 18:37
    “ниту пак да ме сопрете да го пишувам тоа што ке го најдам што ги побива сите бугарски лаги…”
    ))
    Голям побивач си бе, хемичар. Ти не можеш да разбереш, че си осъден да комуникираш единствено с нас. Така ни изнася: да се вижда отдалеч как се перат мозоци в Македония. Яростната антибългарска кампания на хора като теб.
    Оттук-нататък македонските блогери ще бягат от теб като от чумав. Лисугер, който обвинява сам себе си, за да се оправдае… Възрастни хора лъжеш с лекота, какво остава за децата. Никой няма право да ти позволи да бъдеш анонимен, най-малкото аз!

    ОтговорИзтриване