понеделник, 16 април 2012 г.

Днес: Бербатов отново ще награждава успели българчета

Днес започва третото издание на проекта "Награди за успелите деца на България" на фондация "Димитър Бербатов". Както и в предишните издания, Бербатов търси успели българчета. За валидни ще бъдат смятани само онези постижения, за които има издаден съответен документ. Успехите трябва да са за 2010 г. в някоя от споменатите сфери от участия във форуми в България и по света. Отделни награди ще бъдат връчени и на деца от български училища в чужбина. Ще бъдат отличени и две деца, заявили гражданска позиция в обществото с участия в социално значими кампании. В обръщението си към тях в книгата, която фондацията издава като част от този проект, Димитър Бербатов най-добре обобщава неговата философия:

„Здравейте, изключителни деца от тази книга!

Истински респектиран съм от вашите успехи! Вие не просто сте талантливи – с труда и постиженията си можете да бъдете пример за повечето възрастни.

Вашите близки или вие самите ни разказахте за тези успехи и ни изпратихте доказателства за тях, след което журито прецени кой е постигнал най-много през 2009 г. в областта, в която се изявява – Изкуства, Наука или Спорт. Тях представяме в това издание, за да се гордеят повече българи, че ви има.

Вие вече знаете колко сила и амбиция са нужни, за да сте сред най-добрите. Сила и амбиция ще ви трябват и занапред и колкото по-нагоре – толкова повече. Ще срещате и трудности, но и немалко добри хора, които ще ви подкрепят.

Поздравявам ви за успехите – не като деца, а като хора, които работят за името си и за името на своята родина. И ви пожелавам, където и да продължите да учите по широкия свят, един ден да се върнете да живеете в България. И където и да сте, да се чувствате българи.

Ваш Димитър Бербатов”
Който българин мисли, че детето му е успяло и зослужава подарък от Бербатов - да види условията и да се свърже на сайта на фондацията: http://dberbatov.org/




1 коментар:

  1. 8 Responses to “ Днес: Бербатов отново ще награждава успели българчета ”
    # 1 Борис Says:
    ноември 1st, 2010 at 23:26
    Всъщност в Македония има ли българско училище?

    # 2 Борис Says:
    ноември 1st, 2010 at 23:29
    За Вардарска питам, в Егейска много добре знам, че има. Както и във всички останали съседни държави, единствено за РМакедония не знам да има.

    # 3 Борис Says:
    ноември 1st, 2010 at 23:30
    NE! Ne ste vie kriviiiiiiiii…NE!
    Nekoj ova, sto go pravite, vi go dozvoluva .

    # 4 Борис Says:
    ноември 1st, 2010 at 23:32
    Хи-хи, клонингите и мен ме хванаха. Коментар №3 е клонинг! Само да му кажа: Хей Клонинг, пиши на кирилица бе, хаймана!

    # 5 mariage Says:
    ноември 2nd, 2010 at 05:48
    Борис, се работи за успешни деца на Б,лгарија, а не за успешни деца на некоја друга држава. Само, сигурно е дека наградата во Б,лгарија (Бугарија) ќе му биде доделена на некое б,лгарче (бугарче), а не на некое македонче – од Пиринска Македонија.

    # 6 antiseparatist Says:
    ноември 2nd, 2010 at 09:09
    Мариеjдж, абе ти со умот ли си како ги збориш овие зборови -

    “Само, сигурно е дека наградата во Б,лгарија (Бугарија) ќе му биде доделена на некое б,лгарче (бугарче), а не на некое македонче – од Пиринска Македонија.”

    Абе нели Бербатов е македонец – така де, бугарин од Пиринско??? Има можност ова награда да jа присуди на пиринче – ха-ха-ха-ха

    Сепаратистички и заблудени парадокси!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    # 7 antiseparatist Says:
    ноември 2nd, 2010 at 09:20
    и сепаратистички антибугарски провокации – сознателни или несознателни…

    # 8 Борис Says:
    ноември 2nd, 2010 at 19:22
    mariage,
    обърни внимание – дават се награди и на деца в чужбина. Миналата година такива награди са спечелили Таня Илич от Димитровград, Сърбия, Наталия Николова, която учи в Сеговия, Испания. В областта “наука” не разбрах кое българче от чужбина е спечелило.
    Ето целия списък: http://dberbatov.org/%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8/%D0%9D%D0%B0%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0

    Прави ли ти впечатление, че има деца от цял свят, но не и от Македония?
    Чудно защо македонските българи не кандидатстват?

    ОтговорИзтриване