понеделник, 16 април 2012 г.

За Македония и „античния македонизъм“

Всички ние, които се интересуваме от бъдещето на българо-македонските отношения, сме наясно със смисъла, който се влага в думите „Криза на македонската идентичност”. За мнозинството граждани на България и Р Македония това словосъчетание, което...

...управниците на Р Македония разбаха, че имат само два способа, за да се опитат да запазят контрола си над страната, като поддържат лъжата за македонска нация.

Първата позиция беше на продължаване и засилване на противопоставянето на България...

Второто направление, на което ще обърна по-сериозно внимание в това изложение, е това да се сведе до минимум контакта на гражданите на Р Македония до българското...

...ще нахвърлям само някои основни моменти в историята на Македония, които са ключови за обосноваването на „македонската идентичност” и които са поднасяни в македонските учебници като готови догми...

Целият текст на статията









Оригинален пост: http://vihren.blog.mk/2010/11/12/makedonia-antichen-makedoniza/

1 коментар:

  1. 9 Responses to “ За Македония и „античния македонизъм“ ”
    # 1 Борис Says:
    ноември 12th, 2010 at 23:18
    Да ви правят впечатление похватите на “антибългаристите” тук, на блогерай?
    Какво да правят, горките – могат да разчитат единствено, че мозъците на македончинята са добре изпрани ))

    # 2 effo Says:
    ноември 12th, 2010 at 23:56
    Што е ова сега,го нема Пепица Шекерезатков а вие сте се прегрупирале бре ајвани? Нова иницијатива на блогерај започнувате? Со вашите говна сакате да не отруете смрдловци.
    Е зат’ва сте АСПАРУХОВИ ГОВНА, не за друго!

    # 3 Борис Says:
    ноември 13th, 2010 at 00:00
    Да, Ефо, ние сме Аспарухови. Чеда. И сме горди с това. А го–ата Аспарухови останаха в Македония. И се отрекоха от него и се нарекоха македонци. И плюят по рода и дедите си!

    # 4 effo Says:
    ноември 13th, 2010 at 00:42
    Имате проблем со идентитетот очигледно е тоа. Во секој ваш настап тоа извира од вас и не можете да го сокриете или негирате. Би сакале да сте словени,Европејци, а се срамите од вашите прабугарски корени? Се срамите од Аспарух и останатите Канови. Вие би сакале да бидете Македонци,ама тешко ви оди, Македонија е вашиот линк до Европа?Како што ви оди тешко и во тоа ЕУропата,не се снаоѓате некако таму.Само по зло ве приметуваат и служите секому за потсмев. Ве примија таму ама уште едно 1000 години ќе ви требаат за да станете Европјани. Сеуште сте смрдливи татарски ќенефџии и аспарухови истресоци!

    # 5 Борис Says:
    ноември 13th, 2010 at 02:28
    Ефо, показателно за достоверността на коментарите ти е факта, че всеки път като дойдеш в България завистта ти скача няколко нива нагоре. И ти бързаш да се включиш в хора на тези, които са те лъгали самия теб. Разбираш, че само лъжите и злобата са способни да направят македонците слепи. За България и уважението, което има в Европа.

    # 6 filip22 Says:
    ноември 13th, 2010 at 02:40
    Effo-Тие тука доаѓаат само да се оправдаат.Чувствуваат дека нешто им фали,дека нешто не во ред со нивнот потекло,нивните предци.Никако не можат да се одтргнат од тоа дека тие на нивните поштенски марки од 0,25 лева,се тие од кој потекнуваат.Ова тука е само нивно плачење и ништо друго.Инаку зашто би доаѓале тука?Ги нема во Србија,ги нема во Грција.

    # 7 Борис Says:
    ноември 13th, 2010 at 02:49
    Какви гърци, какви сърби бе, Филипчо? Как ще идват на нашите блогове, като не знаят български?
    Впрочем ние добре си знам от кой произхождаме. Велик човек е бил хан Аспарух. Създава държава, на един ден езда от имперската столица Константинопол, която 1300 години след него съществува.

    # 8 filip22 Says:
    ноември 13th, 2010 at 03:03
    Па како научивте вие Македонски,ќе научите и српски.И во Србија има коњоопашести татаро-бигари.Или нема?
    А да бил и каде сега таа држава,можеби во Кина,некаде.Ова е доказ дека си потомок на коњоопашестиот и дека сте овде само гости.Што тоа остана од таа ваша држав?Само вие тука,по грешка и Татарстан и ништо друго.И,на кој јазик зборуваше тој вашиот коњоопашест?На улдурми,дулдурми.

    # 9 Борис Says:
    ноември 13th, 2010 at 11:08
    Филипчо,
    същата държава със същото име – вече 1300 години. Това е България. Единствената държава в Европа с непроменено име от онези времена: България.
    Всичко тече, всичко се променя. Само България и българите са вечни.

    ОтговорИзтриване