понеделник, 16 април 2012 г.

Българите: пазителите на Македония!

Кой какво е направил за Македония?



19-ти век: Разцветът на българското възраждане. Българите в Македония събират пари и отварят църкви и училища. Народът започва да разбира, че не всичко се свежда до това да има какво да яде през зимата.

1878г. Българи от много краища на Македония изпращат писма на руските войски да не спират, а да освободят и Македония. Великите сили са против, желанието им не успява.

1893г. Родолюбиви българи създават ВМОРО за освобождението на Македония. Следва масов подем на освободителното движение. Българските четници пазят народа както от турците, така и от гръцки и сръбски въоръжени чети, които го тероризират.



1903г. Българите вдигат Илинденско-преображенското въстание. България е васал на Османската империя, Великите сили я предупреждават да не се намесва. България не може да помогне: въстанието е потушено с кръв.

1908г. Българите се включват в Младотурската революция с надежда за промени.

1912г. Българските войски воюват с турските войски за свободата на Македония. Докато Македоно-Одринското опълчение е начело в тези тежки битки в посока столицата Цариград, зад гърба им гръцките и сръбски войски заемат почти без съпротива огромна площ от Македония.

1913г. България плюе на всичките си успехи и се хвърля да освобождава единствено Македония, където гърци и сърби започват да тормозят населението. Турция заема отново Тракия, Румъния напада също България и откъсва Южна Добруджа. Първа национална катастрофа за България - в резултат на стремежа да бъде освободена Македония. В Македония започва терор: България не може да помогне.



Разбрали, че Великите сили няма да допуснат България да заеме етническите български територии и да се наруши Балканското равновесие, българите в Македония подемат девиза "Македония на македонците"!

1915г. България става съюзник на Германия в Първата световна война, защото Германия е съгласна Македония да бъде присъединена към българската държава. 5 години свобода в Македония.



1919г. Втора национална катастрофа за България. Македония отново е поробена. България не може да помага: Терор в Македония.



1918-1941г. Отпор срещу сръбския терор е даван от българите. Убити са Прелич, кралят Александър Караджорджевич.

1941г. България влиза във втората световна война на страната на Германия отново заради Македония. Германците предават на българите управлението. Три години свобода, спокойствие и строителство в Македония, докато в Европа бушува войната.



1944г. Под заплахата на настъпващата Червена армия в България е извършен преврат. Новите комунистически ръководители са марионетки на руското правителство. България не може да води самостоятелна политика: в Македония отново настъпва страшен терор. Включително и в свободната Пиринска част.



1990г. България отново е в състояние да води самостоятелна политика. Българи в Македония създават ВМРО-ДПМНЕ, като част от подготовката е консултации с българските държавни ръководители. ВМРО-ДПМНЕ стана основен мотор за Независимостта на Република Македония.

1991г. Българският президент Желев категорично се противопоставя на плана Милошевич-Мицотакис за разделяне на Македония. България първа в света признава Македония за независима държава.

Българският президент убеждава турския си колега Демирел да признае Македония и Турция става втората държава (извън кръга на новите, взаимнопризнаващи се пост-югославски републики) в света, признала Македония.



Българският президент убеждава Борис Елцин да признае Македония. Независимостта на Македония окончателно е затвърдена.

2001г. Президентът Петър Стоянов прави изявление, че ако албанските терористи продължат да водят война, българия е готова да подпомогне македонското правителство с войски. това кара световната общност да погледне сериозно на войната в Македония и да вземе мерки за преустановяването й. Македония е спасена.

2002-2010г. Македония попада под ръководството на сърбоманите Цървенковски и Груевски. Последният постепенно приема напълно тоталитарни методи на управление. За да предотврати каквото и да е развитие на Македония встрани от Сърбия, той я превръща в гето. България се стреми към Шенген и към евровалута, избягва конфликти и в резултат: терор в Македония.



2011- и натам. Ясно е какво: отново благодарение на българите Македония ще бъде променена,  ще бъде отворена към света и ще бъде превърната в нормална държава.





Лошото е, че на българите отново ще им се наложи да започват от пепелищата.




Оригинален пост: http://vihren.blog.mk/2011/01/06/balgarite-makedonia/

15 коментара:

  1. 123 Responses to “ Българите: пазителите на Македония! ”
    # 1 Борис Says:
    јануари 6th, 2011 at 22:40
    Иван Михайлов, убиец или революционер, терорист или идеалист, е бил умен човек. Неговата мисъл “Македония без българи огън ке я гори” е абсолютно вярна!

    # 2 algorit007 Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:14
    ма вие сте луди бре…комплетно…

    # 3 Андреј Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:17
    БОРИС, МАКЕДОНИЦИТЕ ЗА ВРЕМЕ НА ПОСТОЕЊЕТО КАКО САМОСВЕСЕН НАРОД, ИМААТ ТРИ КРВНИКА БУГАРИ БУГАРИ И БУГАРИ.

    И ЗАТОА МОЖЕШ ДА СЕ ЕБЕШ АМА БУГАРИН Е КРВНИК НА МАКЕДОНИЈА, ОД КАКО ПОСТОИ РУСКА РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА…..

    # 4 gudence Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:19
    не верувам дека и самиот веруваш во ова

    # 5 Борис Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:21
    Тотално луди. Само дето вашата агония и тормоза над българите отново ще принудят света да обърне очи към Последното гето в Европа. Да вземе мерки дивотиите, които се вършат там никога вече да не се повтарят!

    # 6 Борис Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:23
    Андреј,
    Македонците за време на своето постоене от 1944г. насам имат три опорни стълба: антибългаризъм, антибългаризъм, антибългаризъм. Нищо друго нямат и ти си доказателство да това!

    gudence,
    да не сме в църква бе?

    # 7 intelect Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:26
    уште ли бе!!! ццц не сте нормални ,како не ви се смачи исто та исто со години . почнавте смешни да бидете…

    # 8 algorit007 Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:27
    Уште сте на работа бе? … Бадник е…одете си дома … колку екстра ви даваат за вечерва?

    # 9 Андреј Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:27
    Само ГЛУП БУГАРИН може да каже “Македонците за време на своето постоене от 1944г “.

    ПО ТВОЈАТА КОПУЧКО БУГАРСКА ЛОГИКА И БУГАРИТЕ ПОСТОЈАТ ОД 9 СЕПТЕМВРИ 1944 ГОДИНА, КОГА Е УКИНАТО КРАЛСТВОТО БУГАРИЈА. ДЕНЕШНАВА РУСКА БУГАРИЈА ЗВАНИЧНО ВИ Е ОД ТОГАШ….!!!

    И ШТО ТЕ ЧУДИ ШТО МАКЕДОНЦИТЕ БИЛЕ АНТИБЛГАРИ БРЕ КОПУК БУГАРСКИ.

    НОРМАЛНО Е ДА СИ ПРОТИВ СВОЈОТ КРВНИК

    # 10 Blade2 Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:32
    Хубав пост.Поздрав…вистината все некога ке се рабера во Вардаро …Кога сърбомаите си одат от овой свет како Югославия:)

    ОтговорИзтриване
  2. # 11 algorit007 Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:32
    Андреј брат… не се нервирај бе… нивнава пропаганда е само производ на нездраво време….што трае од 1892ра наваму… природно си е тоа… некој поголем ги ебе нив…. они пробуваат да ебат некој помал…

    # 12 Борис Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:33
    intelect,
    къде се губиш бе, кутре?

    algorit007,
    Като е Бъдник какво правиш тука бе?

    Андреј,
    какво съм пък виновен аз, че ви има от 1944г.? Когато е било най-голямото отчаяние от третия неуспех на България да освободи Македония и когато самата българска държава дава рамо на македонизма?

    # 13 Андреј Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:33
    BLADE КРЕТЕНУ АЈДЕ НА ЛИЖЕЊЕ ….

    http://www.mamapop.com/wp-content/uploads/2010/07/Health_FemaleSexOrgans.gif

    # 14 Борис Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:34
    Blade2,
    Това са фактите. Как ще ги интерпретират сега си е техен проблем. Поздрави! ))

    # 15 Андреј Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:34
    ПА И ВАС ВЕ ИМА ОД ТОГАШ, 09.09.1944 КОГА СТЕ ГО ДАЛЕ НА РУСИТЕ ГАЗОТ ПОД КОЈ ЗНАЕ КОЈ ПАТ ПОД НАЕМ И ВИ ЈА НАПРАВИЛЕ ДЕНЕШНАТА РУСКА РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА.

    ПРЕД ТОА ВЕ НЕМА ….

    # 16 algorit007 Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:34
    Бладе… СрбоМаи? абе не сум чул за ова уште…мора ова да се анализира…Маите секако биле голема култура во Јужна Америка….ама дека дошле во допир со Србите и при тоа настанал микс….тоа е една многу интересна теза што само Бугарин може да ја пласира….вреди да се разгледа….заради сеир ако ништо повеќе

    # 17 Андреј Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:36
    ХА ХА АЛОГОРИТ007 ОНИ НЕ СЕ ОБИДУВААТ ДА ЕБАТ. БАРААТ НЕКОЈ ДА ГИ ЕБЕ … РУСИТЕ ИМ ОТКАЖАЛЕ, ЖЕНИТЕ ИМ СЕ ЕБАТ ПО ЕВРОПА, АЗИС СИ СЕ СНАЈДЕ А ОВИЕ ЈАДНИВЕ ТРЧААТ ПО ФОРУМИ И БЛОГОВИ И ЕДВАЈ ЧЕКААТ НЕКОЈ ДА МУ КАЖЕ

    ДА ТЕ ЕБАМ …..

    # 18 algorit007 Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:37
    Борис… вашите факти се факти… само од Деве Баир па натаму…

    ОтговорИзтриване
  3. # 19 Борис Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:38
    Да ти повторя пак, Ендрю: антибългаризъм, антибългаризъм и антибългаризъм. От няколко седмици само с това се занимаваш, а сега и тук се опитваш да изкараш разговора извън Македония. Е да, обаче и в Македония има българи, не само в България. Копук!

    # 20 Борис Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:40
    Да алгорит, отсам е, отсам в цивилизования свят. От Деве Баир натам всичко е вятър и мъгла, разпръсквани из гетото, за да стоят хората замаяни. Да не могат да разберат кое е истина и кое – лъжа!

    # 21 algorit007 Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:41
    абе еволуцијата е интересна работа… борбата за опстанок си го прави своето… што се обидуваш да направиш заглибан во гомна до колена е многу интересна работа … така и со нивниов секс… не разбираат дека се ебени во мозок….со генерации…. па и нивниве тези се плиток продукт на тоа време …. мора некој некаде да лечи комплекси…. гарант http://www.blog.mk доаѓа на рецепта на секој психијатар во Бугарија што се откажал од се друго

    # 22 Андреј Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:42
    БОРИС,

    ДОДЕКА НЕ СЕ ИЗГУБИТЕ ОД ОВОЈ БЛОГЕРАЈ КЕ СЕ БАВАМ САМО СО ВАС. КАКО ШТО ГЛЕДАШ КАЈ МЕНЕ НА БЛОГ НЕМА ДОСТАПЕН НИТУ ЕДЕН ДРУГ ПОСТ, СЕМ ТИЕ КОИ СЕ ОДНЕСУВААТ НА БУГАРСКИОТ НАРОД.

    ВИЕ ДОЈДОВТЕ ТУКА, ВИЕ НЕ ВРЕЃАТЕ КАКО НАРОД И ОТВОРЕНО ТИ КАЖУВАМ

    ВЕ МРАЗАМ, ВЕ МРАЗАМ, ВЕ МРАЗАМ.

    ДАЛИ ТОА ТИ Е ЈАСНО …..

    А ВО МОИТЕ ПОСТОВИ НЕМА НИТУ ЕДЕН МОЈ ТЕКСТ. СЕТО ТОА ГО ПИШУВАЛЕ СТРУЧНИ ЛУЃЕ НА КОИ ТИ МОЖЕШ САМО ДА ИМ ЈА ЧИСТИШ ПРАШИНАТА ПОЗАДИ НИВ. И ТИЕ ЛИ ВЕ МРАЗАТ ???

    ФАЛСИФИКАТ Е СЕ ШТО Е ОКОЛУ ВАС, И ДОДЕКА ВИЕ НЕ ПЛУКАТЕ НАС, ЈАС ТИЕ ФАЛСИФИКАТИ КЕ ВИ ГИ СТАВАМ ПОД НОС. МОЖЕ ДА ПОТРАЕ И СТО ГОДИНИ, ЈАС СУМ СПРЕМЕН. СЕКОЈ ДЕН ПО ЕДЕН ИЛИ ДВА ПОСТА КОЈ КЕ ПОКАЖАТ ДЕКА СЕ ВО БУГАРИЈА Е ЛАЖНО…..

    # 23 algorit007 Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:46
    Борис… ти си Татар со ум голем ко кикиритка недопечена… разбираш? Тешко ….чекај да ти повторам…. тоа што најверојатно си плод на секс од некоја Монголка и Русин, тифусар од Црвената Армија, те сместува на интелектуално ниво на Казак што живее на граница помеѓу Кина и Казакстан… пробај твоиве „тези“ пласирај ги на друго место… кај деца од предшколска возраст пример… бидејки се приказни за мали деца….

    # 24 algorit007 Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:48
    Што бе? ви заврши работно време? … направивте екстра саатница денес…

    # 25 Борис Nl Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:51
    Ендрю,
    дръж омразата си винаги наточена – тя те прави “вистински македонец”. Но пък те убива като човек. Унищожава те. Кара те насила да се превърнеш в идиот. В омагьосан кръг си -как да ти помогна?

    algorit007,
    запази си сексуалните фантазии за жена си!

    # 26 algorit007 Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:51
    Андреј… абе они работат со работни време обично … баш ме интересира колку ги плаќаат… овие им се пропаднати студенти од правен што мора некако да ги интегрираат во општеството… па еве им нашле начин…. камо среќа и нашено МНР да размислуваше како Бугарсконо….има толку многу студенти со правен и економски незапослени….

    ОтговорИзтриване
  4. # 27 Andrej NL Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:53
    дръж омразата си винаги наточена – тя те прави “вистински македонец”

    Абе КОПУК БУГАРСКИ нема вистински и лажни македонци. Има МАКЕДОНЦИ ама како ти тоа да разбреш кога си бугарин и се ти е лажно …..

    А омразата, ја донесовте вие, и биди сигурен дека ке трае ….

    # 28 algorit007 Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:54
    Борис … знам дека сексуални фантазии се тоа за вас… за жал е така

    # 29 gudence Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:54
    Те жалам стварно Борис…Тоа што бугарските цареви, фашистички влади, ѓавол да знае што ли друго не успеале да направат со векови со сила со реплесалии убивања ти сакаш со обични фалсификати од Јутуб и Фотошоп да го постигнеш. Што знам. Или го правиш ова за парче леб или па толку ти дал господ у тоа тивата.

    # 30 Andrej NL Says:
    јануари 6th, 2011 at 23:55
    alogorit, нема шанса. Пратам неколку нивни форуми кај што се студенти историчари. Овие да се соберат сите заедно на едно место нема да можат да разберат еден коментар а не повеќе … Ова се аматери кои сеуште мислат дека да испушат некому преставува личен оргазам … Не откриле ни дека можат тоа да го постигнат со сопствените раце а не уште повеќе да направат нешто.

    Единствено што знаат е да куцкаат по тастатура и во исто време да пушат некому ….

    # 31 gudence Says:
    јануари 7th, 2011 at 00:00
    Андреј. неговиве статии да ги постираш на тие блогови ќе бидеш баниран за навек. Мене ми рекоа дека дека ги заебавам и провоцирам со вакви пишувања. А јас само ги копирав од ова копуков и тој другиот Антисепаратист. Пишав на администраторот на блогот со линкови све па да видиме.

    # 32 algorit007 Says:
    јануари 7th, 2011 at 00:02
    Гуде… ме интересира исходот од тоа збиднување… дечки бидете ми поздравени… млада е ноќта…а и тоа што треба да ми дојде подоцна исто така

    # 33 Blade2 Says:
    јануари 7th, 2011 at 10:34
    Ендрю во секой твой пост трештиш ГОЛЕМИ ЛАГИ за българите …па сега прашаш што бараме во македнското блог пространсво ….
    НИЕ СМЕ МАКЕДНСКИ БЪЛГАРИ ШО БИЛЕ ГОЦЕ,ЯНЕ САНДАСКИ ,Т.АЛЕКСАНДРОВ,ИВАН МИХАЙЛОВ И СИТЕ ДРУГИТЕ ХЕРОЙ НА ВМРО НЕАГИРАШ ПОСТЕНЕТО НА БЪЛГАРИ “ОТИ БИЛЕ ВЕСТАЧКА НАЦИЯ НА РУСНАЦИТЕ” ПА НИ СЕГА СМЕ ТУКА ДА ТИ НАПОМНИМ ДЕКА ПОСТОМ И КЕ ПОСТОМЕ ВО ИДНИНА ДАЛИ САКАТ ВАКВИ СЕПЕРАТИСТИ КАКО ТЕБЕ ДЕКА ДО ВЧЕРА БЕА НА ЯСЛАТА НА ЮГОСЛАВИЯ ???…НАЩЕ ПРАДЕВЦИ СЕ БОРЕЛЕ ЗА СВОБОДНА ,НЕЗАВИСМА МАКЕДНИЯ И СЕКОГА БИЛЕ БЪЛГАРИ ,НИЕ ГО ЗНАЕМ ВА И НИКОЙ НЕМОЙ ДА ЛАЖЕ !….И ОЩЕ ДНА ВИСТИНА 55 ГОДИНИ ВО ВАРДАРСКА МАКЕДОНИЯ ИМАШЕ САМО ЕДНА ПРОПАГАНДА СРЪБСКАТА ОТИ ВИ ВЛАДАХА ОТ БЕЛГРАД …..ВА Е ВИСТНАТА !

    # 34 Борис Says:
    јануари 8th, 2011 at 12:37
    Не видях никой да напише: “Това не е истина, онова не е истина”. Само злоба, породена от завист… Това е единственото, което могат да сътворят “праните мозоци”.
    Българите са движещата сила в Македония!!!

    # 35 Andrej NL Says:
    јануари 8th, 2011 at 12:59
    Ти со цел памет мислиш дека некој здрав човек од Македонија ке чита пост со таков наслов???

    # 36 blade2 Says:
    јануари 8th, 2011 at 13:04
    Секой здрав човек во Македния ке побара вистината …болни луге како Андрей мора да се лечат оти немой во 21 век още да верваш во србо-комунарската пропагнда от врмето на Тито

    ОтговорИзтриване
  5. # 37 Андреј Says:
    јануари 8th, 2011 at 13:09
    KOPUK

    БУГАРИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА БИЛЕ ОКУПАТОРИ

    Кога ова ке ви стане јасно. И секој наслов што носи ваква глупва претпоставка како што е оваа во насловот, нема шанса здрав човек да ја прочита.

    Македонците не одат по Иран, Памир да си го бараат потеклото. Македонците си го знаат своето потекло…. Ниту една научна институција до денес не излегла со сомнеж за своето потекло.

    Затоа Македонците се народ, зашто ги врзува историјата ….

    Вас ви ја измислиле, па ве врзува БАЈКА…. Е во бајките какви народи има не знам …

    # 38 Борис Says:
    јануари 8th, 2011 at 13:19
    blade2,
    хубав отговор ))
    Андреј,
    Ние, българите от Македония отлично си знаем потеклото. И сме жители на тази земя от мнооого поколения. Грижили сме се и продължаваме да се грижим за нея. Пазим я от идиоти като теб!
    Колкото до фиромските “научни” институции – как да изявят съмнение, като са направени с една-единствена цел: пране на мозоци. Затова ви е такава “историята”, затова ви е такова цялото знание, затова ви е такъв човешкият материал: осакатен и некадърен!
    Ето защо единствено българите могат да направят нещо хубаво за Македония!

    # 39 totobg Says:
    јануари 8th, 2011 at 13:20
    Македонците не одат по Иран, Памир да си го бараат потеклото. Македонците одат в Пакистан…http://www.youtube.com/watch?v=rrCcHb6mNCY

    # 40 Андреј Says:
    јануари 8th, 2011 at 13:21
    НЕ ПОСТОЈАТ българите от Македония, и самиот став дека си тоа те прави дел од бајката ….

    # 41 Андреј Says:
    јануари 8th, 2011 at 13:22
    Македонците одат во Пакистан да се сретнат со луѓе кои “останале” од ацика педерот….

    Тоа не е барање потекло бре Копук ….

    МАКЕДОНИЈА не мрднала од Балканот …. Словените дошле во 7 век и не мрднале од Балканот …

    Вие кои сте што сте дошле, или дали сте дошле …. Тоа е прашањето ????

    # 42 totobg Says:
    јануари 8th, 2011 at 13:24
    http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=131326

    Хунзите се враќаат во татковината http://www.a1.com.mk/vesti/video.asp?Video=10/iva-intervju-07-12.wmv&VestID=131326

    # 43 Андреј Says:
    јануари 8th, 2011 at 13:28
    Еве го и тото НАЈГОЛЕМИОТ ГЛУПАК НА ПЛАНЕТАВА.

    Копук без да отидам на линкот, што пишува Хунзите се враќаат во татковината или Македонците одат во татковината ….

    Бугарите си ја бараат татковината …..

    ОтговорИзтриване
  6. # 44 totobg Says:
    јануари 8th, 2011 at 13:30
    Пишува Хунзите се враќаат во татковината! Айде отвори линка за да видиш че съм прав!!!

    # 45 totobg Says:
    јануари 8th, 2011 at 13:31
    Хунзите се враќаат во татковината
    Биљана Секуловска
    07.12.2010 20:11

    Хунзите се враќаат во татковината. Кралска палата, но и хотели на земјиште што ќе им подари владата, во славното Паљурци……. Глупак с глупаците!

    # 46 tetrakum Says:
    јануари 8th, 2011 at 13:41
    Samo da vas malo podsjetim na izvanredne postove na vasem blogu

    http://predvesniknaburata.blog.mk/2010/05/11/bugarski-falsifikati/

    # 47 Андреј Says:
    јануари 8th, 2011 at 13:43
    Абе КОПУК ГЛУП, ти разбираш ли нешто или како машина тресеш глупости. Те плаќаат на кило изедени гомна или толку ти сече.

    ХУНЗИТЕ СЕ ВРАЌААТ ВО ТАТКОВИНАТА.

    Глупак тоа значи деке ХУНЗИТЕ се враќаат кај ацика. И тоа е нивни а не наш проблем. А зашто да не им дадеме локација ако сакаат да градат хотел??? И замок и споменик на ацика нека градат и куплерај ако сакаат.

    Ама тоа се ХУНЗИ а ние Македонци …

    А Бугарите СИ ЈА БАРААТ ТАТКОВИНАТА ….

    Или уште не можеш да ја видиш разликата ….

    # 48 tetrakum Says:
    јануари 8th, 2011 at 13:44
    Isto znam da cete izbrisati moje komentare i necete mi dozvoliti pristup na vasem blogu kad pocnem sa dokumentacijom koju posedujem odakle se vidi vasa zedj za falsifikovanjem makedonske istorije

    # 49 Борис Says:
    јануари 8th, 2011 at 13:44
    Хундзи, антички педали, безименни югославяни: праните мозоци се хвърлят от крайност в крайност, за да оправдаят идиотизма си. А най-идиотското е, че нито една от тези теории не се връзват по никакъв начин с тях. Какво да ги правиш – идиоти! Изпрани мозоци! Държани в гето, за да могат да ги работят както си щат!

    # 50 totobg Says:
    јануари 8th, 2011 at 13:44
    Едно мнение: nina од usa на 08.12.2010 во 18:44 напиша:
    hunzi; huni, avari, tatari, varvari, cerkezi;-divi pleminja od sekade neka donesat.vo makedonija odlicno ke se adaptiraat.

    # 51 Борис Says:
    јануари 8th, 2011 at 13:45
    Това направиха: превърнаха Македония в гето!!!

    # 52 totobg Says:
    јануари 8th, 2011 at 13:45
    tetrakum=Андреј

    # 53 Борис Says:
    јануари 8th, 2011 at 13:53
    tetrakum, повели.
    Секад ми е добро да причу со србине. Они се поне разумечи ))

    ОтговорИзтриване
  7. # 54 Борис Says:
    јануари 8th, 2011 at 13:54
    Само че не сега. Сега трябва да отида да видя какво става из Македония ))

    # 55 tetrakum Says:
    јануари 8th, 2011 at 13:57
    da vas malo podsetim

    Во Бугарија, испитана е воденската фалсификат плоча во Бугарскиот Национален Музеј од Софија, чиј директор г-н Божидар Димитров јавно кажа дека е фалсификат, по што се најде на тапет од бугарските шовинисти, па сега и тој сиромашкиот со сите сили сака да „докаже“ бугарштина на Македонците. Интересна е битолската плоча, каде може да се види дека бугарин е напишано како „Блъгарїнь“ или бугари како „Блъгаромь„ (Р.У. – Скаловска, Записи и летописи. Скопје 1975. 43-44.), запис во бугарска словенска редакција од 13/14 век; поимот бугар во 11 век се пишувал „болгар“. Се мисли дека битолската плоча е поставена во јули 1916 г. во Чауш Џамијата во Битола, од страна на Стефан Л. Костов, „етнограф при Първа българска армия“, кој ја харал Македонија за време на бугарската окупација на Македонија.

    # 56 Андреј Says:
    јануари 8th, 2011 at 13:58
    Тото да ти го начука Тетракум.

    Само глупак како тебе не може да разјасни ЗАШТО МИ ТРЕБА ВТОР НИК????

    Мрзам бугари и под овој, пишувам против вас и под овој, ве плукам и под овој, ве дупам и под овој.

    За што би ми требал друг???

    Гледаш ли бре колку си ГЛУП.

    # 57 totobg Says:
    јануари 8th, 2011 at 14:02
    Ти имаш втори, дори трети ник, щото македонския ти е слаб! И по лесно пишеш на сръбски…

    # 58 Андреј Says:
    јануари 8th, 2011 at 14:05
    Toto, само едно прашање.

    ГЛУП СИ ПО ЦЕЛ ДЕН ИЛИ САМО КОГА ПИШУВАШ НА БЛОГЕРАЈ???

    Абе копук, ако ми е полесно да пишувам на српски зашто тоа не би го направил на овој ник??? Вие на лош македонски дијалект пишувате па никој не ви забранил???

    БУГАРИН=ГЛУПАК

    Не пациент како што вика Астро

    # 59 blade2 Says:
    јануари 8th, 2011 at 16:11
    # 40 Андреј Says:
    јануари 8th, 2011 at 13:21

    НЕ ПОСТОЈАТ българите от Македония, и самиот став дека си тоа те прави дел од бајката ….”

    НАПРОТИЕ ЕНДРЮ ПОСТОИМ БЪЛГАРИТЕ ОТ МАКЕДНОЯ И СМЕ ПОВЕКЕ ОТ 2 600 000 ЛУГЕ….НИЕ СМЕ НАЙ ГОЛЕМИОТ ДОКАЗ ДЕКА МАКЕДНСКА НАЦИЯ ВО ИСТОРИЯТА ПОСТОИ САМО ВО ИЗПРАНИТЕ МОЗАЦИ НА ВАКВИ ГЛУПАВИ ЛУГЕ КАКО ТЕБЕ КОЙ ИМАТ ОДЕНО НА УЧИЛИЩЕ ДО ОСНМО ОТЕЛЕНИЕ …..ЯСЕН ЛИ САМ !!!!

    ОтговорИзтриване
  8. # 60 blade2 Says:
    јануари 8th, 2011 at 16:14
    tetrakum се сложувам има експертиза коя докажува дека Воденската плоча е фолшификат и никой во Бугария не корисри како исторически факт ….туку Битолскиот не е фолшификат на него ясно пише кой е Самул

    # 61 2 beers Says:
    јануари 8th, 2011 at 20:06
    “….БОРИС, МАКЕДОНИЦИТЕ ЗА ВРЕМЕ НА ПОСТОЕЊЕТО КАКО САМОСВЕСЕН НАРОД, ИМААТ ТРИ КРВНИКА БУГАРИ БУГАРИ И БУГАРИ….”

    Е как може да имате за “крвник” некой, който го нема?? :)

    “…ПО ТВОЈАТА КОПУЧКО БУГАРСКА ЛОГИКА И БУГАРИТЕ ПОСТОЈАТ ОД 9 СЕПТЕМВРИ 1944 ГОДИНА, КОГА Е УКИНАТО КРАЛСТВОТО БУГАРИЈА….”

    България НИКОГА не е била кралство, монголче!

    “…Пратам неколку нивни форуми кај што се студенти историчари. …”

    И къде ги изпрати? На кое место? На луната или на Марс?? Па ти си бил Господ бре монголче. Виртуален при това :)

    # 62 2 beers Says:
    јануари 8th, 2011 at 20:08
    “….запис во бугарска словенска редакција од 13/14 век; поимот бугар во 11 век се пишувал „болгар“…”

    Глупости. не съществува дума “болгар” в старобългарския и среднобългарския . Е зат’ва сте ФИРОМ, не за друго ….

    # 63 2 beers Says:
    јануари 8th, 2011 at 20:11
    “….Македонците одат во Пакистан да се сретнат со луѓе кои “останале” од ацика педерот….

    Тоа не е барање потекло бре Копук ….”

    Възможно е. Това е по-скоро ОЛИГОФРЕНИЯ

    “…МАКЕДОНИЈА не мрднала од Балканот …. Словените дошле во 7 век и не мрднале од Балканот …”

    Така е. И цели 1400 години след това се е родил Сталин!

    # 64 Andrej NL Says:
    јануари 8th, 2011 at 20:18
    Пивовски

    докажуваш дека можеби и поглуп од Тото си….

    Мекедонците од Македонија одат во пакистан да си бараат потекло, затоа што таму имало потомци на ацика педерот.

    И тоа било барање потекло???

    КОПУК БУГАРСКИ, ЗА РАЗЛИКА ОД БУГАРИТЕ НИЕ СМЕ СЛОВЕНИ. И НЕМАМЕ ПОТРЕБА ДА БАРАМЕ ПОТЕКЛО ПО ТРАГИТЕ НА АЦИКА ПЕДЕРОТ.

    ОтговорИзтриване
  9. # 65 2 beers Says:
    јануари 8th, 2011 at 20:22
    “…..Мекедонците од Македонија одат во пакистан да си бараат потекло, затоа што таму имало потомци на ацика педерот.

    И тоа било барање потекло???…”

    Неее. глупости!! Бараье потекло (ели както е там на турски…) не е баранье потекло туку йе игранье оро!!! усФари и веруй … !

    “…ЗА РАЗЛИКА ОД БУГАРИТЕ НИЕ СМЕ СЛОВЕНИ…”

    Вие, монголците, ако сте словени, аз съм ТРАМВАЙ! усФари.

    # 66 Andrej NL Says:
    јануари 8th, 2011 at 20:25
    У јеби га грешка….

    еве ти го текстот

    “….Македонците одат во Пакистан да се сретнат со луѓе кои “останале” од ацика педерот….

    Ама ти како бугарски КОПУК ке се фатиш за секоја буква. А знаеш зашто ….

    ЗАШТО СЕ ВИЕ ПРАЗНО ВО ВАШАТА ИСТОРИЈА ПА ТРЧАТЕ ПО ТУЃИТЕ ДА ЗЕМЕТЕ НЕШТО.

    ЧИЧО ЗЛАТАРСКИ СИ КАЖУВАЛ ПРИКАЗНИ И ВИЕ ОД ТОА НАПРАВИВТЕ ИСТОРИЈА …..

    # 67 Andrej NL Says:
    јануари 8th, 2011 at 20:27
    Инаку можеш и оваа теорија да ја продадеш во бугарија:

    Вие, монголците, ако сте словени, аз съм ТРАМВАЙ! усФари.

    Може сте трамваи, така ке станете англичани, пошто веќе сте и скандинавци … Уште малку цела европа ке ја освоите …

    # 68 2 beers Says:
    јануари 8th, 2011 at 20:29
    Да бе, трамваите били шведи, как не се сетих??

    Буахахахахааахахахахаааааа :):):)

    Ох, възможно ли е тея у гетото да са толкова тъпи, хахахахахаах, монголска работа :)

    # 69 Andrej NL Says:
    јануари 8th, 2011 at 20:38
    Сепак си поглуп од тото.

    Тото ти ја одземам званично титулата НАЈГОЛЕМ ГЛУПАК НА БЛОГЕРАЈОТ. Од сега натака Пивовски е НАЈГОЛЕМ ГЛУПАК НА БЛОГЕРАЈОТ.

    Не знае да прочита ни просто проширена реченица ….

    # 70 2 beers Says:
    јануари 8th, 2011 at 20:41
    Монголецо с еврейско име. Твоите мнения за т’ва кой бил или не бил глупав и дали пингвините са тролейбуси усФари страшно ни интересува, верувааааааааааааааааааааш, тъпанар??

    Изчезни, спамър!

    ОтговорИзтриване
  10. # 71 totobg Says:
    јануари 8th, 2011 at 20:48
    http://a1.com.mk/vesti/video.asp?Video=10/exc-marina-iminja-19-10.wmv&VestID=128994

    # 72 Охрид Says:
    јануари 8th, 2011 at 20:56
    Андреј навредува (спамира) секогаш кога нема валидни историски аргументи за да ја докаже југословенската комунистичка пропаганда .. значи 100% од неговиот престој на блогерајот.

    # 73 totobg Says:
    јануари 8th, 2011 at 21:08
    Андрей и другите югословени са най активни по историята на Македония? Парадокс….:)

    # 74 totobg Says:
    јануари 8th, 2011 at 21:20
    Ендрю писа: …”тоа значи деке ХУНЗИТЕ се враќаат кај ацика. И тоа е нивни а не наш проблем. А зашто да не им дадеме локација ако сакаат да градат хотел??? И замок и споменик на ацика нека градат и куплерај ако сакаат”…..Биљана Секуловска писа на
    07.12.2010 20:11:….” Хунзите се враќаат во татковината. Кралска палата, но и хотели на земјиште што ќе им подари владата, во славното Паљурци”…Дайте ми и на мене една локация за хотел?…:)

    # 75 Andrej NL Says:
    јануари 8th, 2011 at 21:30
    Од македонски блогерај може да исчезнат само БУГАРСКИ КОПУЦИ КАКО ВАС.

    # 76 2 beers Says:
    јануари 8th, 2011 at 21:40
    Нема начин. И ние и Македония сме в една държава – ЕС.

    # 77 Охрид Says:
    јануари 8th, 2011 at 22:27
    Без нервози Андреј, ке разбереш со време дека она што го кажувале југословенските комунисти за македонската историја било лага и пропаганда .. затоа нашата историска верзија е различна од сите други истории на планетава .. чим го сватиш тоа, полесно ке ти е .. ке согледаш своето бугарско потекло

    # 78 gudence Says:
    јануари 8th, 2011 at 22:37
    Све сте само еден обичен и ефтин фалсификат… исто ко и CV ето на ова Охриѓанецов што охрид само на разгледница го видел… Ефтино ефтино проѕирно проѕирно.. Сега само дипломата на Шерифот од Nottingham Forest да ја отпечатите чекам.

    # 79 algorit007 Says:
    јануари 8th, 2011 at 22:37
    добро бе луѓе… седнете научете Македонска граматика и правопис веќе еднаш … многу се нервирам кога ќе видам сФатиш со В напишано…

    # 80 algorit007 Says:
    јануари 8th, 2011 at 22:38
    Гуде… ама ти си им ги собрал сите слики од CVата кај тебе

    # 81 Andrej NL Says:
    јануари 8th, 2011 at 22:43
    Охрид,

    се нервирам исто колку и во моментот кога тебе те исфрливме од блогерај …

    # 82 gudence Says:
    јануари 8th, 2011 at 22:45
    И ти го намириса Андреј? Па да она стално смрди и на површина испливува.

    ОтговорИзтриване
  11. # 83 Andrej NL Says:
    јануари 8th, 2011 at 22:45
    Кај мене нема КОМУНИСТИЧКА ЛИТЕРАТУРА…. Или можеби не си приметил дека до сега не сум линкал современи историчари од после втора светска војна, од овие простори ???

    Тоа можеш кај вас БУГАРСКИТЕ ШУПЦИ да го најдеш чии единствен извор се бугарските историчари или историчари кој ги црпеле податоците од Златарски, најголемиот конкурент на браќата Грим…

    # 84 gudence Says:
    јануари 8th, 2011 at 22:48
    не бре Алог..Свињите се Coca Cola за овие неписмениве

    # 85 algorit007 Says:
    јануари 8th, 2011 at 22:50
    http://algorit007.blog.mk/2010/12/21/voskresna-pero-vistina-voskresna/ а и не само тука замирисало … се дрзнал да му пишува на Трендо

    # 86 blade2 Says:
    јануари 8th, 2011 at 22:56
    Още ли се драчите бе деца …одите да си легате ….Спецялен поздрав за Енрю-историчарчето со една арна македонска песна

    http://www.youtube.com/watch?v=v6UJgTQM2-g&feature=related

    # 87 algorit007 Says:
    јануари 8th, 2011 at 22:57
    го тргнал Трендо линкот…

    # 88 Andrej NL Says:
    јануари 8th, 2011 at 23:00
    Бледолико глупо момче, еве ти малку да лижнеш пред спиење …

    http://go.webassistant.com/wa/upload/users/u1000057/snap159.jpg

    # 89 totobg Says:
    јануари 8th, 2011 at 23:12
    Ебати извратеняците: ВББ си показа кура, а Ендрю – сливата?………

    # 90 blade2 Says:
    јануари 8th, 2011 at 23:12
    А заборавих …..го пушти ако требе десот пати последниот вистниски войвода на ВМРО ….па слушай шо ти вела :
    http://www.youtube.com/watch?v=edyC1QvIbxE

    # 91 totobg Says:
    јануари 8th, 2011 at 23:17
    Учителке, защо така ма?….:)

    # 92 2 beers Says:
    јануари 8th, 2011 at 23:19
    Всички монголски спамъри могат да се разкарат от тук. Аре чао!

    ОтговорИзтриване
  12. # 93 algorit007 Says:
    јануари 9th, 2011 at 16:20
    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs562.ash2/148478_112315642167175_100001662181451_85252_3842100_n.jpg

    # 94 algorit007 Says:
    јануари 9th, 2011 at 16:20
    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1134.snc4/149663_111454465586626_100001662181451_81540_7902096_n.jpg

    # 95 algorit007 Says:
    јануари 9th, 2011 at 16:21
    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs574.ash2/149663_111454462253293_100001662181451_81539_7675355_n.jpg

    # 96 algorit007 Says:
    јануари 9th, 2011 at 16:21
    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1154.snc4/149663_111454452253294_100001662181451_81538_5422249_n.jpg

    # 97 algorit007 Says:
    јануари 9th, 2011 at 16:22
    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs924.snc4/73793_112311368834269_100001662181451_85236_7467208_n.jpg

    # 98 algorit007 Says:
    јануари 9th, 2011 at 16:22
    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1122.snc4/148478_112315645500508_100001662181451_85253_948927_n.jpg

    # 99 algorit007 Says:
    јануари 9th, 2011 at 16:23
    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1122.snc4/148478_112315648833841_100001662181451_85254_1809025_n.jpg

    # 100 astrostoper Says:
    јануари 9th, 2011 at 16:24
    ajde
    vreme pak za terapija
    naredete se u red
    da vi dadam denesna doza lekovi
    ne se gurajte za site ima

    # 101 algorit007 Says:
    јануари 9th, 2011 at 16:24
    http://www.facebook.com/photo.php?pid=85254&id=100001662181451 ова е посебно интересно…

    # 102 algorit007 Says:
    јануари 9th, 2011 at 16:26
    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1122.snc4/148478_112315648833841_100001662181451_85254_1809025_n.jpg значи ова е интересното… … поз и до тебе Астро…

    # 103 algorit007 Says:
    јануари 9th, 2011 at 16:26
    http://l3.sphotos.l3.fbcdn.net/hphotos-l3-snc4/hs1142.snc4/148478_112315655500507_100001662181451_85255_2841796_n.jpg

    ОтговорИзтриване
  13. # 104 algorit007 Says:
    јануари 9th, 2011 at 16:27
    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1143.snc4/148538_112320282166711_100001662181451_85270_7500123_n.jpg

    # 105 algorit007 Says:
    јануари 9th, 2011 at 16:29
    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs898.snc4/73119_112321048833301_100001662181451_85273_5003048_n.jpg уште еден доказ за сефкупната Бугарска пропаганда …. типов цело време упорно ги представува Македонците како Бугари….додека и сам признава оти тие сами се нарекуваат Македонци …. издадено во Пловдив…

    # 106 algorit007 Says:
    јануари 9th, 2011 at 16:30
    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1141.snc4/148349_112324472166292_100001662181451_85282_1058244_n.jpg …. Грчка мапа од непознат автор…

    # 107 algorit007 Says:
    јануари 9th, 2011 at 16:30
    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1141.snc4/148349_112324478832958_100001662181451_85283_7620621_n.jpg по нешто и за мис Стоун…

    # 108 algorit007 Says:
    јануари 9th, 2011 at 16:32
    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs960.snc4/75324_112327945499278_100001662181451_85321_5741113_n.jpg …телеграма со упатство за попишување… 1945та… некаде во Бугарија

    # 109 algorit007 Says:
    јануари 9th, 2011 at 16:34
    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs459.ash2/73277_112963112102428_100001662181451_88641_2826654_n.jpg

    # 110 algorit007 Says:
    јануари 9th, 2011 at 16:37
    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1144.snc4/148621_116665601732179_100001662181451_109250_5746465_n.jpg …. овој линк оди во пакет со уште еден….значи следниот

    # 111 algorit007 Says:
    јануари 9th, 2011 at 16:38
    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs564.ash2/148621_116665605065512_100001662181451_109251_3717422_n.jpg

    # 112 algorit007 Says:
    јануари 9th, 2011 at 16:38
    Ај доста ви е…. просерете нешто па ќе продолжам подоцна…

    # 113 totobg Says:
    јануари 9th, 2011 at 16:52
    al gor, това което си постирал е коментирано не един път!?…:))))))))))

    # 114 algorit007 Says:
    јануари 9th, 2011 at 17:03
    па да бе…ама очигледно мора уште пати да се постира…поентата не е доловена…

    # 115 sdfg Says:
    јануари 10th, 2011 at 10:45
    Честитки Борис!

    ОтговорИзтриване
  14. # 116 2 beers Says:
    јануари 10th, 2011 at 11:17
    Монголецо Алгоритмоски, за да не бъдеш обвинен в спамиране требва да се научиш как се води дискусия, и как следва да се аргументиргаааш:

    1. Формулираш ясна и точна теза,
    2. Представяш документ, който да подкрепи тезата ти,
    3. Представяш накратко автора на документа,
    4. ПОКАЗВАШ съответния документ в целост и по възможност в оригинал!

    Нещо неясно? Цртааааане?

    # 117 2 beers Says:
    јануари 10th, 2011 at 20:42
    “….Ебати извратеняците: ВББ си показа кура, а Ендрю – сливата?……… …”

    А кво друго очакваш от СТРАХЛИВ монголец дето реве на собствения си блог и сам себе си се убеждава в ЛЪЖИТЕ на САНУ-МАНУ??

    Цар Самуил бил станал български цар щото ….българската корона била……”свободна”….буахахахахахахахахаха :):):) Ми айде аз да стана АБИСИНСКИ цар по тая “логика” бре??? Ели па РУСКИ император, може??? Просто не е истина колко са ТЪПИ у гетото. Разбира се БЕГАТ от отговор чия па “СВОДОДНА” корона взел цар Петър само 50 години преди Самуил :)

    # 118 totobg Says:
    јануари 10th, 2011 at 21:10
    Златопечатник на цар Калоян с тържествена клетва за преминаване под върховенството на римската църква. – “И като изследвахме грижливо, намерихме в техните писания, че тези блаженопочивши царе на българите и власите и наши предшественици Симеон, Петър и Самуил са получили корона за своето царство и патриаршеско благословение от пресветата божия Римска църква и от апостолическия престол, от княза на апостолите Петър”….:)

    # 119 Blade2 Says:
    јануари 10th, 2011 at 21:24
    Абе тия взеха да си подритват много яко здравните книжки
    http://news.ibox.bg/material/id_1442073758/#clist

    # 120 Борис Says:
    јануари 10th, 2011 at 23:24
    Нямат избор, Блейд. Знаят, че заслепяващата омраза към българите е единственото им оръжие и са обречени да затъват в нея. Аз наричам това “tatar error”, вградената грешка, без която не могат. В крайна сметка тя ще ги довърши, ще ги влуди до самоубийство.

    # 121 Борис Says:
    јануари 10th, 2011 at 23:35
    algorit007,
    поздравления, успя да вкараш всички свидетелства за следи от македонци, включително фалшивите, в няколко коментара! Да успееш да обработиш така вековната македонска история се иска… фалшификати се искат, иначе щяха да останат два коментара. Но друго си е като представиш руски документи с български правопис за автентични, събират се десетина свидетелства ))

    # 122 Борис Says:
    јануари 10th, 2011 at 23:56
    Андрей,
    умишленото ти превръщане в елементарен идиот и откровен лъжец, както и невъздържаната ти омраза скоро ще те доведат до края на блогирането ти под това име. Копрометира се тотално в очите на всички!

    ОтговорИзтриване
  15. # 123 2 beers Says:
    јануари 11th, 2011 at 14:20
    На практика циганинът отдавна не коментира и бега от дискусия. Каква само “изненада”? хахахахахах… Пише лъжи на собствения си блог и приема овации от целокупното монголско население за успешното му “браненье” на “едентитето” :)

    Типичен пример за олигофрения:

    “…А на плочта за Самоил стои дека е самодржавен….”

    Стои монголче, но НЕ като част от титлата на нашия цар, а като старобългарска дума, означаваща – Човек, който държи съдбата си, в своите ръце, Етимология
    старобълг. самодръжьць (Супр.), самодръжитель (Супр.), калки на гр. αὑτοκράτωρ.:

    http://bg.wiktionary.org/wiki/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B5%D1%86

    Значението на думата “самодържец” е според Супрасълския сборник, старобългарски паметник от средата на 10 век, т.е. ВЕКОВЕ преди появата на 2 българско царство:

    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%8A%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D1%81%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA

    Е зат,ва сте ФИРОМ, монголецо, не за друго…

    ОтговорИзтриване